Record nummer 2207271
Titel 'Samen op pad' : zelfstandig & drempelvrij genieten van de natuur
toon extra info.
projectleiding: Dhr A. Kwakkel
Auteur(s) Kwakkel, A. (project director)
Uitgever [Amstelveen] : Stichting Groen & Handicap
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 51 pages) illustrations
Online full text
Trefwoorden (cab) natuur / gehandicapten / gezondheid / recreatie / nederland / herstellen
Rubrieken Verzorging van kinderen, zieken en ouderen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Prachtige vergezichten; de wind in je gezicht voelen; een oude, kromme boom in je blikveld; een veldleeuwerik die je hoort fluiten en verder alleen maar stilte; in de natuur is veel te beleven. Ook mensen met een handicap willen graag van de natuur genieten, met hun familie of alleen. Maar in een rolstoel kom je niet ver op een zanderig bospad of in een expositieruimte met een hoge drempel bij de voordeur. Als slechtziende heb je niet veel aan informatieborden met kleine lettertjes, en als blinde wil je graag informatie die je helpt om het landschap te ervaren. En mensen met een beperking stellen het zeer op prijs als de omgeving zo is ingericht, dat zij geen hulp hoeven vragen. Als de helling bijvoorbeeld de juiste hellingshoek heeft, zodat zij er zelfstandig tegenop komen. Het doel van de Stichting Groen & Handicap is dat mensen met een fysieke beperking zelfstandig en drempelvrij kunnen genieten en bewegen in natuur- en recreatiegebieden. Uitgangspunt is inclusief beleid en ‘Design for all’. In 2003 heeft de stichting in het kader van het Europees jaar voor mensen met een handicap subsidie gekregen om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid (BTB) van natuur- en recreatiegebieden in kaart te brengen. Van 21 natuur- en recreatiegebieden zijn de faciliteiten en voorzieningen voor mensen met een beperking in kaart gebracht. Dit onderzoek heeft vooral als eye-opener gewerkt voor zowel de gebruiker als de beheerder. Met als resultaat dit handboek met adviezen en richtlijnen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.