Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2207286
Titel Rassenvergelijkingsonderzoek en Rassenkeuzetoets zetmeelaardappelen 2016
Uitgever [S.l.] : Bo-Akkerbouw
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 6 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Rassenkeuze is een onderwerp waarvoor jaarlijks veel belangstelling is. Van veel telers komen vragen over de ras-eigenschappen. Het betreft de gebruiksmogelijkheden zoals: vroege levering, bewaring opbrengstmogelijkheden op zand en dalgronden, resistenties tegen ziekten en plagen etc. Voor een optimale financiële opbrengst is het van belang dat de specifieke eigenschappen van rassen worden benut. In het verleden werd een vergelijkingsproef zetmeelaardappelen uitgevoerd. Op twee locaties in het gebied werden rassen uitgepoot en de opbrengsten vastgesteld. Vervolgens werden de gegevens gebruikt voor een “Rassenlijst Zetmeelaardappelen”. Het geheel werd, naast een bijdrage van de kwekers, financieel ondersteund door Productschap Akkerbouw (PA). Door het opheffen van PA is hier een einde aan gekomen. Telers van zetmeelaardappelen zien dit als een gemis. Het op een onafhankelijke wijze vaststellen van de eigenschappen van de rassen waarbij de groeiomstandigheden gelijk zijn wordt als belangrijk ervaren. Op verzoek van verschillende VVB besturen (Vereniging Van Bedrijfsvoorlichting) heeft Avebe-Agro het initiatief genomen om te komen tot een rassenvergelijkingsonderzoek. Om telers goed te kunnen informeren en de mogelijkheden van de verschillende rassen goed in beeld te brengen zal niet alleen een opbrengstvergelijking worden uitgevoerd, maar komen de aangemelde rassen ook in de groeicurve en in een bewaaronderzoek. Daarnaast zal ook een Am- tolerantieonderzoek worden uitgevoerd. Na afloop van ieder jaar zal op basis van de resultaten een “Rassenlijst zetmeelaardappelen voor levering aan Avebe” worden uitgegeven. Voor de komende 3 jaar zullen alle beschikbare rassen (die voldoen aan de selectiecriteria) meelopen in het onderzoek. Na de 3 jaar zal in overleg met VVB besturen besloten worden of dit onderzoek op een vergelijkbare wijze moet worden voortgezet, danwel moet worden aangepast.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.