Record nummer 2210658
Titel Stimulering publiek-private samenwerking via de TKI-toeslagregeling
Uitgever [S.l.] : Rathenau Instituut
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 10 p
Online full text
Trefwoorden (cab) onderzoeksbeleid / overheidsbeleid / subsidies / publiek-private samenwerking
Rubrieken Nederlands overheidsbeleid
Publicatie type Factsheet
Taal Nederlands
Toelichting Het Rathenau Instituut presenteert in dit factsheet een aantal gegevens over door Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI's) gefinancierde projecten in de periode 2013-2015. Onderdeel van deze financiering is de TKI-toeslag. In de uitvoering van deze toeslag spelen de TKI's een belangrijke rol. Voor elke euro die de private sector cash investeert in een publiek-privaat R&D-project, ontvangt de TKI van de overheid een toeslag van € 0,25. Het TKI financiert daarmee weer nieuw publiek-privaat onderzoek in zogenaamde inzetprojecten, met aanvullende cash en natura bijdragen van private en publieke organisaties. Deze TKI-toeslag is het belangrijkste instrument van het Ministerie van Economische Zaken om publiek private samenwerking in onderzoek te stimuleren als onderdeel van het topsectorenbeleid. Het kabinet ziet in de TKI-toeslag, maar daarnaast ook in aanvullende bijdragen van private partijen aan de TKI-projecten en nationale en internationale subsidies, de mogelijkheid voor de zes instituten voor toegepast onderzoek van de TO2-federatie om een deel van de dalende Rijksbijdrage terug te verdienen (zie de Kabinetsreactie aan de Tweede Kamer op het strategisch kader van de TO2-federatie).
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.