Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2211668
Titel 'Mededinging' en de Gemeenschappelijke Marktordening (GMO) : 'hoe moeten producenten- en brancheorganisaties omgaan met de mededingingsregels”
toon extra info.
Guy Lambrechts
Auteur(s) Lambrechts, G.
Uitgever Brussel : Department Landbouw en Visserij
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 57 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het mededingingsbeleid kan een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van samenwerking tussen land- en tuinbouwers onderling en tussen land- en tuinbouwers en andere actoren in de keten. Mededingingsregels laten intensieve samenwerking toe, horizontaal op producentenniveau en verticaal tussen producenten en marktpartijen zoals bij afzet en verwerking. Samenwerking is mogelijk zolang deze efficiëntie creëert en de concurrentie in de sector, ten nadele van de consument, niet in gevaar brengt. Samenwerking tussen ondernemingen is wenselijk maar mag een ‘gezonde’ mededinging niet belemmeren. Mededingingsregels en meer nog, de vrees om ermee in botsing te komen, blijven in de belangstelling staan. Door een aantal boeteprocedures uit het recente verleden zien we soms een angstklimaat rond mededinging. Om alles in perspectief te kunnen plaatsen lichten we hier de algemene principes van mededinging in relatie tot de ketenwerking in de landbouw, systematisch toe. In 2012 werd een eerste publicatie over de mededingingsregels en de Gemeenschappelijke Marktordening (GMO), gemaakt. Ondertussen werd het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) eind 2013 grondig hervormd en heeft de Europese Commissie ook een aantal standpunten verduidelijkt. Op basis van deze evoluerende inzichten werd het nodig om een update van de eerdere publicatie te maken. Met de nieuwe GMO1 wil de Europese Commissie immers de rol van producentenorganisaties (PO’s) en brancheorganisaties (BO’s) uitbreiden door de onderhandelingspositie van de indiviuduele landbouwer te versterken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.