Record nummer 2213474
Titel Wadden in beeld 2016 : signalen vanuit het beheer
Uitgever [S.l.] : Kernteam basismonitoring Wadden
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 41 p
Online full text
Publicatie type Jaarverslag
Taal Nederlands
Toelichting Het behoud van de kernwaarden is leidend voor het beheer en gebruik van het waddengebied. In de praktijk is dat lastig, want de meeste kernwaarden zijn niet in concrete en meetbare doelen uitgewerkt. Dat leidt ertoe dat iedereen wel aanvoelt waar het om gaat, maar ook een eigen beeld vormt van wat in het gebied nog wel en wat niet kan. Kernwaarden zijn dus plooibaar. Ook in 2016 is dat gebleken. Het waddengebied is bijna geen dag weggeweest uit de dossiers van de Raad van State. Zoutwinning, gaswinning, een windpark aan de horizon, er is rond kernwaarden altijd spanning en soms strijd. Wanneer is de open horizon niet meer open? Hoeveel licht kan het nachtelijk duister verdragen? Hoeveel bodemdaling kan de Waddenzee hebben? Wat is de invloed van de status Werelderfgoed op dit alles? Dat soort vragen komt naar boven als de Waddenzee in haar ziel dreigt te worden geraakt. Het is een van de opgaven van de basismonitoring wadden om de bestuurders en beheerders van het waddengebied criteria in handen te geven om kernwaarden beter te kunnen hanteren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.