Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2214535
Titel Panorama Landschap : karakterisering Nederlands landschap in 78 regio’s
toon extra info.
Henk Baas en Edwin Raap
Auteur(s) Baas, H. ; Raap, E.
Uitgever Amersfoort : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 17 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Panorama Landschap schetst de lijnen in de landschapsgeschiedenis van een regio in korte teksten. Hierdoor wordt het verhaal van het cultureel erfgoed toegankelijk gemaakt voor een breder – professioneel – publiek. Panorama Landschap geeft geen detailinformatie over de landschapsgeschiedenis van een individuele polder of dorp. Op dat schaalniveau is veel informatie voorhanden, uiteenlopend van monografieën en dissertaties tot publicaties van historische verenigingen. De regiobeschrijvingen zijn bedoeld voor ruimtelijke professionals. Idealiter beginnen beleidsmakers bij provincies en rijk met het lezen over de cultuurhistorische ontwikkelingen van de betreffende regio(‘s) bij de voorbereidingen voor het opstellen van nieuw ruimtelijk beleid. Met de bagage uit het verleden, de ontwikkelingen op de lange termijn zoals die geschetst zijn, kunnen verantwoorde keuzes voor de toekomst worden gemaakt. De landschapskarakteriseringen zoals die in Panorama Landschap zijn gemaakt bevatten, zoals de naam al aangeeft, geen waardering van het aanwezige landschappelijke erfgoed, noch is het een inventarisatie van allerlei elementen en patronen. Het is ook geen karakterisering van het huidige landschap. Hoewel dat wel onderdeel is van de beschrijving ligt de nadruk op de genese van het landschap. Omdat beschermen van landschap vooral gaat om het begeleiden van de verandering, biedt de focus óp die verandering naar onze mening een goede basis voor verdere transitie van het cultuurlandschap.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.