Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2215580
Titel Indicative GHG balance for formic acid as a hydrogen carrier in transport
toon extra info.
prepared by Harry Croezen : with assistance by Maarten Afman
Auteur(s) Croezen, Harry ; Afman, Maarten (contributor)
Uitgever Delft : CE Delft
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 11 pages) illustrations
Annotatie(s) Publication: 17.3J68.83
Online full text
Trefwoorden (cab) brandstoffen / mierenzuur / duurzame energie / levenscyclusanalyse / elektrochemie
Rubrieken Energie
Publicatie type Boek
Taal Engels
Toelichting Mierenzuur (CH2O2) kan de rol van waterstofdrager voor voertuigen met (waterstof)brandstofcellen vervullen. Mierenzuur kan worden geproduceerd in een conventioneel chemisch proces of via een nieuwe elektrochemische CCU (carbon capture and utilisation) route. Om de relatieve duurzaamheid van het gebruik van mierenzuur in transport te onderzoeken is een indicatieve screening levenscyclusanalyse uitgevoerd, focussend op de broeikasgasemissies in de productieketen en in de transporttoepassing. De duurzaamheid hangt af van de productieroutes, de bronnen voor CO2 en de energiebronnen. In deze notitie worden broeikasgasbalansen vergeleken voor de volgende productieroutes: Conventionele chemische productie (reactie van koolstofmonoxide en water); Elektrochemische productieroute (uit elektriciteit, water en CO2), in twee varianten die (min of meer) de extremen laten zien voor wat betreft CO2- en energiebronnen: op basis van fossiele CO2 en de stroommix op het net, versus op basis van hernieuwbare elektriciteit en biogene kortcyclische CO2.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.