Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2217348
Titel Advies inschaling van werkzaamheden met gg-Zikavirus en gg-Yellow fever virus in associatie met muggen
toon extra info.
Sybe Schaap
Auteur(s) Schaap, S.
Uitgever Bilthoven : COGEM
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 10 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De COGEM is gevraagd te adviseren over een vergunningaanvraag voor werkzaamheden met genetisch gemodificeerd (gg)-Zika virus (ZIKV) en gg-Yellow fever virus (YFV) in associatie met de muggensoorten Aedes aegypti (gele koortsmug) en Culex pipiens (gewone steekmug). ZIKV en YFV zijn virussen die ernstige ziektebeelden bij mensen kunnen veroorzaken en doorgaans via muggen worden overgedragen. Transmissie van ZIKV kan ook plaatsvinden van moeder op kind tijdens de zwangerschap, en door middel van seksueel contact. YFV veroorzaakt gele koorts, een ernstige tropische infectieziekte, die in ongeveer 60% van de gevallen een dodelijke afloop heeft. Een effectief vaccin is beschikbaar voor YFV, maar niet voor ZIKV. De COGEM is van oordeel dat de genetische modificaties die de aanvrager wil aanbrengen, zullen resulteren in verzwakking van zowel ZIKV als YFV. De COGEM stemt ermee in om werkzaamheden met beide gg-virussen op ML-III niveau uit te voeren in combinatie met een aantal additionele inperkingsmaatregelen en werkvoorschriften die identiek zijn aan de maatregelen en voorschriften uit een eerder COGEM advies over gg-West Nile virus en gg-Chikungunya virus in associatie met muggen. Tevens stemt de COGEM in met het voorstel om medewerkers die zwanger zijn uit te sluiten van werkzaamheden met gg-ZIKV. Op dit inperkingsniveau en met in achtneming van deze aanvullende voorschriften, is de COGEM van oordeel dat de risico’s van de voorgenomen werkzaamheden verwaarloosbaar klein zijn.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.