Record nummer 2217559
Titel Nieuwe duurzame verbindingen in de Randstad : kennis voor impact
toon extra info.
Olaf van Kooten
Auteur(s) Kooten, O. van
Uitgever Delft : Hogeschool Inholland
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 15 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het domein Agriculture van de Hogeschool Inholland te Delft wil het kenniscentrum zijn voor land- en tuinbouw in de Randstad. In de gouden driehoek van het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs wil dit domein de spil van kennis worden waar het betreft de verbinding tussen stad en omgeving op het vlak van voedsel, dierenwelzijn, sierteelt en landschappelijke inrichting. Zij heeft als motto gekozen ‘Kennis voor impact!’ Hierbij wil zij kennis gebruiken om innovatie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen te helpen ontwikkelen voor praktische toepassingen in het bedrijfsleven. De ontwikkeling hiervan zal in samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid vanuit Inholland Delft plaatsvinden en moet leiden tot een intensieve verbinding. Niet alleen de verbinding van de burger, c.q. stedeling, met de oorsprong van zijn voedsel en de verbinding met de recreatieve waarde van het landschap, maar ook de verbindingen in het gehele netwerk van producenten tot consumenten, inclusief toeleveranciers, financiers en adviseurs. Daarnaast hebben we ook nog de technische verbindingen, zoals het koppelen van reststromen, het efficiënt verdelen van energie en de overschakeling naar de “Bio Based Economy”, waarin fossiele grondstoffen niet meer gebruikt zullen worden en vervangen door producten van biologische oorsprong. In dit perspectief moet de Randstad gezien worden als een delta-metropool en zou als voorbeeld kunnen dienen voor de andere delta-metropolen van deze wereld, zoals Shanghai, Bangkok, New York, Lagos etc., die allen worstelen met de vervreemding van de stadse mens met de natuur en onze menselijke waarden die daaraan van oudsher ten grondslag liggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.