Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2221115
Titel Topsectoren energieregelingen en innovatie agenda energie : gebruikers en eerste orde effecten
toon extra info.
Natasha Stroeker; Rutger Kok; Sophie Doove
Uitgever Zoetermeer : Panteia : research to progress
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 47 p
Online full text
Trefwoorden (cab) subsidies / energiebeleid / regelingen / energie / innovaties / projecten / marktverkenningen / bedrijven / ondernemerschap
Rubrieken Energie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft vanuit haar monitoring en registratiesystemen een globaal beeld van de gebruikers van de instrumenten en regelingen die o.m. gericht zijn op ondernemingen in de (top)sector Energie. Minder bekend zijn echter meer specifieke kenmerken van gebruikers en inzicht in de effecten van de regelingen op bijvoorbeeld omzet en groei en het verkrijgen van (vervolg)financiering. Op dit moment loopt de evaluatie van de regeling en het programma Innovatie Agenda Energie (IAE). In dit voorliggende onderzoek wordt ook een klein deel van deze groep onderzocht. We richten ons op kenmerken van MKB bedrijven die gebruik maken of hebben gemaakt van een Topsector Energieregeling (TSE) of een Innovatie Agenda Energie (IAE) regeling en de eerste orde effecten van deze regelingen. Met eerste orde effecten bedoelen we effecten die zich al gedurende het project voordoen. Het doel van dit onderzoek is dan ook het verkrijgen van inzicht in de kenmerken van gebruikers. Hoe zijn deze MKB bedrijven gefinancierd, wat is hun doelstelling, wat is hun groei1, etc. en de eerste orde effecten van het gebruik van de subsidieregelingen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.