Record nummer 2221138
Titel Ambitiedocument 'Holland boven Amsterdam' 2040
toon extra info.
Jaap Bond
Auteur(s) Bond, J.
Uitgever [S.l.] : Holland boven Amsterdam
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 15 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Holland boven Amsterdam is een uiterst kansrijke regio. In dit ambitiedocument zijn heldere keuzes gemaakt voor een aantal speerpunten die de kracht van deze regio vormen: agri & food, energie en water. Drie sectoren die ervoor zorgen dat het, naast wonen en werken, ook heel fijn recreëren is in Holland boven Amsterdam en daarmee de basis leggen onder het vierde speerpunt: Toerisme. De eerste en misschien wel belangrijkste keuze is in 2015 gemaakt. Toen besloten de gemeenten in West-Friesland, regio Alkmaar en de Kop van Noord-Holland, om samen deze visie en de daarbij behorende ambities te ontwikkelen. Samen sta je altijd sterker. In dit ambitiedocument zoekt men nadrukkelijk naar verbinding. Sociaal, digitaal en fysiek. We (h)erkennen de aantrekkingskracht van de MetropoolRegio Amsterdam (MRA), maar ziet omgekeerd ook de toegevoegde waarde van Holland boven Amsterdam aan de metropoolregio. Wie ruimte zoekt dichtbij de Randstad is van harte welkom. Zowel om een bedrijf te vestigen als om te komen wonen en recreëren. Om jongeren een toekomst in Holland boven Amsterdam te bieden, moet men beter laten zien welke carrièremogelijkheden er zijn bij de bedrijven in deze regio. In alle vier de speerpuntsectoren bevinden zich bedrijven van internationaal belang en innovatieve voorlopers in hun branche. Die hebben behoefte aan specifiek opgeleide mensen. Een concrete doelstelling uit dit ambitiedocument is daarom het beter laten aansluiten van regionale opleidingen op de behoeften van de bedrijven.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.