Record nummer 2227088
Titel artikel Mythes en missers over MRSA
Auteur(s) Beerlage-de Jong, N. ; Siemons, L. ; Braakman-Jansen, L.M.A. ; Köhle, N. ; Gemert-Pijnen, J.E.W.C. van
Tijdschrifttitel Infectieziekten bulletin / uitg. van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
Deel(Jaar)Nummer 28(2017)9
Paginering 359 - 361
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Voor de preventie en controle van de verspreiding van MRSA is de medewerking van patiën - ten en in toenemende mate die van het algemene publiek van groot belang. Om beide par - tijen in staat te stellen hieraan een positieve bijdrage te leveren, moeten zij enige basiskennis hebben over MRSA. Maar wat weet men eigenlijk over MRSA? Over de gezondheidsrisico’s van een MRSA-besmetting en de mogelijkheden om die te verkleinen. Wat denkt men zelf te kunnen doen? Hoe zit het met MRSA en dieren? Om hier inzicht in te krijgen heeft het Centre for eHealth & Wellbeing Research recent onder 1590 mensen uit het algemeen publiek een vragenlijst uitgezet. Het bleek dat de kennis over MRSA over het algemeen zeer gering was en dat er een aantal misconcepties bestaan die ontkracht moeten worden om de verspreiding te kunnen beperken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.