Record nummer 2239256
Titel artikel Monitoring ziekten, plagen en onkruiden 2009-2016
Auteur(s) Jilesen, C.
Tijdschrifttitel Gewasbescherming : mededelingenblad van de Nederlandse Planteziektenkundige Vereniging in samenwerking met de Coordinatiecommissie Onkruidonderzoek NRLO
Deel(Jaar)Nummer 48(2018)4/5/6
Paginering 96 - 99
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In 2016 heeft de NVWA een monitoring van de ontwikkeling van ziekten, plagen en onkruiden (ZPO) uitgevoerd. De aanleiding hiervoor was de wens om de ontwikkeling van ziekten, plagen en onkruiden in land- en tuinbouw in kaart te brengen om zo een vinger aan de pols te houden. In 2005 en 2009 heeft een vergelijkbare monitoring van ziekten, plagen en onkruiden plaatsgevonden. In 2016 nieuw ten opzichte van de eerdere monitoringen was het onderdeel implementatie geïntegreerde gewasbescherming om inzicht te krijgen in de mate waarin geïntegreerde gewasbescherming (Integrated Pest Management, IPM) in Nederland wordt toegepast. Beter inzicht in de mate van implementatie van IPM en de redenen van het al dan niet toepassen van IPMmaatregelen, kan gebruikt worden om de (toepassing van) geïntegreerde gewasbescherming verder te stimuleren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.