Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2244384
Titel Beschikbaarheid van Nederlandse verse houtige biomassa in 2030 en 2050 : studie naar binnenlands potentieel en toekomstige vraag vanuit energie en biobased ontwikkelingen
toon extra info.
Martijn Boosten, Jan Oldenburger, Jasprina Kremers, Jaap van den Briel, Nico Spliethof & David Borgman
Auteur(s) Boosten, Martijn ; Oldenburger, Jan ; Kremers, Jasprina ; Briel, Jaap van den ; Spliethof, Nico ; Borgman, David
Uitgever Wageningen : Stichting Probos
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 78 pages) illustrations
Online full text
Trefwoorden (cab) biobased economy / biomassa / bio-energie / warmte / hout / bosbeheer / export / chemie op basis van biologische grondstoffen / kachels
Rubrieken Bosbouw (algemeen) / Bio-energie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Uit het hoge exportaandeel kan worden afgeleid dat er binnenlands nog biomassa potentieel beschikbaar is, met name voor het realiseren van projecten gebaseerd op houtshreds. De biomassaenquête, die jaarlijks door Probos wordt uitgevoerd om de markt van houtige biomassa in kaart te brengen, geeft echter geen inzicht in het nog beschikbare biomassapotentieel in Nederland. Het doel van de enquête is namelijk om in beeld te brengen waar de reeds gemobiliseerde houtige biomassa (verse houtchips en - shreds) wordt afgezet in Nederland en om de omvang van de markt te kwantificeren. Het nog niet gemobiliseerde biomassapotentieel komt hiermee dus niet in beeld. Daarnaast blijft de houtige biomassa die niet via handelaren wordt vermarkt ook buiten beeld in de enquête. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtige biomassa die door agrarische collectieven wordt ingezameld en aan lokale (ei gen) ketels wordt geleverd. Dit aandeel wordt in de enquête ingeschat. Voor het maken van een goede vergelijking tussen de potentië le vraag en het potentiële aanbod van houtige biomassa is het nodig dat er actuele informatie beschikbaar is gebaseerd op recente inzichten qua marktontwikkelingen (ook buitenland), oogstbaarheid en het op lange termijn duurzaam beschikbare potentieel. Deze studie is er dan ook op gericht een onderbouwd hernieuwd inzicht te geven in het houtige verse biomassa - potentieel in Nederland voor de periode tot 2030 en 2050, in relatie tot te verwachten ontwikkelingen en de toekomstige vraag naar houtige verse bioma ssa voor energie en producten in Nederland. Het realistische houtige biomassa - potentieel is in beeld gebracht. Waar relevant en mogelijk zijn ook importmogelijkheden vanuit het buitenland meegenomen. Het potentieel is uitgedrukt in tonnen vers, tonnen droge stof en in PJ.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.