Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2248928 (VERVAL)
Titel Kapbeheer van hellingbossen
toon extra info.
Cora de Leeuw
Auteur(s) Leeuw, C. de
Uitgever Driebergen : VBNE
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 4 p
Online Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Brochure
Taal Nederlands
Toelichting De soortenrijkdom van de flora en fauna van de Zuid-Limburgse hellingbossen (vooral die op ondiepe kalkbodems = bodems met een diepte van maximaal 60 cm boven het onderliggend kalkgesteente) is in de tweede helft van de vorige eeuw sterk achteruitgegaan. De belangrijkste oorzaak van de achteruitgang is het staken van het traditionele beheer als hakhout met overstaanders. Het hervatten van het traditionele hakhoutbeheer heeft - zeker op de meest kalkrijke groeiplaatsen - goede resultaten opgeleverd (Eichhorn & Eichhorn, 2007). Probleem is echter dat het hakhoutbeheer, met zijn korte rotatieperioden, erg arbeidsintensief en daardoor kostbaar is. Bovendien levert het hakhout tegenwoordig niet veel meer op. In het kader van OBN is daarom gezocht naar een alternatieve vorm van (herstel)beheer in hellingbossen, gericht op een duurzame (dus ook betaalbare) vorm van bosbeheer. Herstel van de oorspronkelijk aanwezige natuurwaarden (soorten van bosmilieus, bosranden en kapvlakten) moet daarbij waar mogelijk gecombineerd worden met een economisch rendabeler exploitatie. Onder leiding van Patrick Hommel (Alterra) en Jan den Ouden (Vakgroep Bosecologie en Bosbeheer, Wageningen Universiteit) is zodoende onderzoek verricht in de periode van 2011- 2014, met twee praktijkproeven in bosgebied op ondiepe kalkbodem, het Wijlrebos en het Eyserbos in Zuid-Limburg. In deze veldwerkplaats zijn de eerste resultaten van dit onderzoek gepresenteerd (door onderzoeker Patrick Hommel) en zijn de twee onderzoekslocaties in het veld bezocht. Freek van Westreenen (Staatsbosbeheer) was gastheer en gaf samenvattingen tijdens de ochtendpresentatie.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.