Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2249379
Titel Met eigen ruwvoerder sturen richting 100% biologisch voeder
Auteur(s) Sobry, L. ; Govaerts, W. ; Beeckman, A. ; Wit, J. de
Uitgever Driebergen : Louis Bolk Instituut
Jaar van uitgave 2009
Pagina's 40 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Vanaf 1 januari 2009 zijn de Vlaamse biologische melkvee- en melkgeitenhouders verplicht een 100% biologisch rantsoen te voederen. Deze publicatie is de neerslag van het ADLO demonstratieproject “Netwerk herkauwerbedrijven als inspiratiebron voor 100% biologisch voeder” dat tot doel had de boeren bij te staan bij hun zoektocht om aan deze verplichting te kunnen voldoen. Met individuele begeleiding en geïnspireerd door uitwisseling van ervaringen tussen collega’s in Vlaanderen en Nederland werd getracht om met een beperkter gamma bijsturingsvoeders het rantsoen rond te zetten. Hoe dat zo kostenefficiënt mogelijk kan aangepast worden is voor elk bedrijf anders en hangt af van de specifieke bedrijfsomstandigheden. De bedrijfsportretten van bio melkgeiten- en melkveebedrijven in Vlaanderen en Nederland in deze publicatie zijn een illustratie van deze verscheidenheid. Met de zoektocht naar een 100% biologisch rantsoen kijken we eerst even hoe het ideale rantsoen voor herkauwers er uitziet. Rantsoenen die in praktijk goed blijken te werken zijn afkomstig van een diverse groep planten, waarvan alle delen aan bod komen. Een basisrantsoen biedt voldoende structuur van bladeren en stengels, zetmeel, eiwit en olie uit zaden aangevuld met celwandkoolhydraten uit wortel -en knolgewassen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.