Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2249584
Titel Strategieën voor een datagedreven fruitteelt : rapport Fruit 4.0 over datamanagement
toon extra info.
Jan Willem Kruize, Cor Verdouw, Nico Bondt, Linda Puister
Auteur(s) Kruize, Jan Willem ; Verdouw, Cor ; Bondt, Nico ; Puister, Linda
Uitgever Den Haag : Wageningen Economic Research
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 45 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Economic Research nota (2018-095)
Annotatie(s) Project code: BO-25.06-007-002-LEI
ISBN 9789463435574; 9463435573
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De manier waarop de agrarische sector werkt is ingrijpend aan het vernieuwen door technologische ontwikkelingen op het gebied van internet, sensoren, robots en dataverwerking. Productiesystemen veranderen naar flexibele, slimme, autonome en vraaggestuurde processen die op afstand kunnen worden aangestuurd en naadloos geïntegreerd zijn in de keten. Deze industriële revolutie gaat ook aan de fruitteelt niet voorbij. Er komen veel technologieën beschikbaar, maar de genoemde technologieën zijn nog niet voldoende ontwikkeld en gevalideerd voor toepassing in de fruitteelt. Fruittelers en hun ketenpartners zijn ervan overtuigd dat zij met behulp van datamanagement en precisietoepassingen moeten werken aan ‘the next step’ in verduurzaming en efficiency. Dit is nodig om te voldoen aan de wensen van markt en maatschappij, en cruciaal om als fruitteeltsector op lange termijn te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar gezonde producten. Fruittelers kunnen nu al diverse datamanagementsystemen gebruiken, zoals bedrijfsmanagement- en ketensystemen. Er zijn echter nog geen operationele Sensing & Control-platforms die activiteiten in de boomgaard kunnen meten en omzetten in een betere sturing. Het missen van een dergelijk platform is een belangrijke ontbrekende schakel voor een datagedreven fruitteelt.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.