Record nummer 2251203
Titel FSC-standaard voor bosbeheer in Nederland
Uitgever Utrecht : FSC Nederland
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 64 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De eerste Nederlandse FSC standaard is verschenen in 2005 en was daarmee één van de eerste nationale standaarden van FSC. De nationale standaarden moeten volgens de protocollen van FSC regelmatig worden geüpdatet. Het proces van de update van de Nederlandse standaard is gestart in 2013. De inzichten op het gebied van duurzaam bosbeheer, maar ook op de wijze waarop je dat effectief en efficiënt zou kunnen toetsen, zijn in de afgelopen jaren fors veranderd. Dit leidde er toe dat er, zowel vanuit de certificaathouders als de certificerende instellingen, behoorlijke kritiek ontstaan was op de oude Nederlandse standaard. Om duidelijk te krijgen op welke punten de standaard niet (langer) voldeed is een evaluatie van de oude standaard uitgevoerd. Deze evaluatie maakt duidelijk dat de oplossing niet lag in een simpele update van de oude standaard, maar in het maken van een volledig nieuwe standaard met duidelijke uitgangspunten. Dit heeft geleid tot een volledig herziene Nederlandse standaard die aanmerkelijk verschilt in opzet en uitwerking van de oude standaard.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.