Record nummer 2251374
Titel artikel Rigging: deel 1
Auteur(s) Booij, T.
Tijdschrifttitel Bomen : vakblad voor de boomverzorging
Deel(Jaar)Nummer (2018)42
Paginering 16 - 19
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Afvangen door alleen een lijn over een tak gooien en op de grond een paar keer rond de stam van een boom te slaan is niet meer van deze tijd. Niet alleen bij het klimmen, maar ook bij het riggen wordt er steeds meer waarde gehecht aan controle en efficiëntie. Tijden en ideeën veranderen, net als de materialen waarmee gewerkt wordt. Afvangachten, afvangankers, bolders, lieren en winches zijn niet meer weg te denken in de vangsets van tegenwoordig. Net als pulley’s, blocks en rigging rings die voor een mooie overbrenging zorgen en geen beschadigingen aanbrengen aan de boom of aan de lijnen waarmee gewerkt wordt. Tegenwoordig kan het materiaal ook steeds meer aan en wordt er steeds meer van verwacht. In dit stukje beschrijf ik een aantal rigging-technieken die misschien nog niet iedereen kent, maar die voor vrijwel iedereen wel goed toepasbaar zijn. In het volgende nummer van Bomen volgt een tweede, bijbehorend artikel over dit onderwerp.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.