Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2283108
Titel Nederlands waterrecht voor niet-juristen
toon extra info.
Dr. E. Mostert
Auteur(s) Mostert, E.
Uitgever Delft : TU Delft Open
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 187 pages) illustrations
ISBN 9789463662055; 9789463662048; 9463662057; 9463662049
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In dit boek komen alle aspecten van het waterrecht in brede zin aan bod. In hoofdstuk 2 worden de belangrijkste waterbeheerders en de belangrijkste juridische instrumenten die zij hebben geïntroduceerd. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de waterschappen en naar de Europese Unie. Hoofdstuk 3 behandelt de Omgevingswet, die volgens planning op 1 januari 2021 inwerking zal treden. Desgewenst kan dit hoofdstuk als laatste gelezen worden. De hoofdstukken 4, 5 en 6 behandelen respectievelijk het huidige watersysteembeheer, het waterketenbeheer en het overige relevante omgevingsbeheer. De Europese Kaderrichtlijn water krijgt aparte aandacht in hoofdstuk 7. De hoofdstukken 8, 9 en 10 gaan in op de nieuwe Europese Richtlijn overstromingsrisico’s en de overstromingsproblematiek, op het waterbeheer tijdens crises, en op de financiering van het waterbeheer. De hoofdstukken 11 en 12 ten slotte behandelen de normen waar de overheid zich zelf aan moet houden en de mogelijkheden voor rechtsbescherming tegen de overheid.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.