Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2286688
Titel Volkstuinders bang voor Japanse duizendknoop
Uitgever Rotterdam : Rijmond
Jaar van uitgave 2019
Pagina's (1:39 min.)
Online full text
Publicatie type Video
Taal Nederlands
Toelichting 'Het groeit zelfs door beton heen, die ellende willen we hier niet hebben', verzucht John Gerritse van de Rotterdamse volkstuinvereniging Streven naar Verbetering. Daar houden de volkstuinders hun hart vast voor de Japanse duizendknoop. De plant groeit langs de naastgelegen weg, die eigendom is van ProRail en door Diergaarde Blijdorp als dienstweg wordt gebruikt. 'Het zal niet vandaag of morgen gebeuren, maar het zou wel heel snel kunnen gaan', zegt Gerritse. 'Zeker nu het is gemaaid en de bladblazers de resten ook richting onze volkstuinvereniging hebben weggeblazen. De Japanse duizendknoop is heel krachtig en kan gebouwen en muren slopen', zei Aad van Leeuwen van Stadsbeheer Rotterdam vorige maand al eens tegen RTV Rijnmond. 'Je moet heel goed opletten waar hij mogelijk schade kan aanrichten en dus moet je meer doen dan alleen beheersen. Op een aantal plekken zal je de plant flink aan moeten pakken. Dat betekent heel rigoureus grond eruit halen en schone grond erin. Heel veel andere effectieve bestrijdingsmethodes zijn er niet.' De weg is eigendom van ProRail. Zij laten weten op dit moment bezig te zijn met een plan van aanpak voor de lange termijn en gaan binnenkort met de betrokken partijen in gesprek. Als buren van het spoor zien dat er niet verstandig met de Japanse duizendknoop wordt omgegaan, dan kunnen zij contact opnemen met de publieksvoorlichting van ProRail.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.