Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2286690
Titel Code rood in Rotterdam om 'horrorplant' Japanse duizendknoop
Uitgever Rotterdam : Rijnmond
Jaar van uitgave 2019
Pagina's (1:34 min.)
Online full text
Publicatie type Video
Taal Nederlands
Toelichting De gemeente Rotterdam kondigt code rood aan vanwege de wildgroei van de Japanse duizendknoop. Deze horrorplant is onuitroeibaar en zorgt voor grote problemen, daar waar hij opduikt. En dat is in Rotterdam op steeds meer plaatsen. Vooral de wortels van de Japanse duizendknoop zorgen voor grote problemen. 'Hij lijkt vriendelijk, maar hij doet vervelende dingen en is zeer krachtig', legt Aad van Leeuwen van Stadsbeheer Rotterdam uit. 'De wortels zoeken naar zwakke plekken in constructies om doorheen te groeien.' Vorige week werd bekend dat een woningbouwproject aan de Groene Hilledijk op Rotterdam-Zuid mogelijk stil komt te liggen vanwege de groei van de 'horrorplant'. De aanwezigheid van de plant zorgt ervoor dat de huizen wellicht onverkoopbaar zijn geworden. Sinds twee jaar monitort de gemeente Rotterdam de locaties waar de Japanse duizendknoop opduikt. De schade valt volgens Van Leeuwen nog mee. 'We willen natuurlijk erger voorkomen. Het is belangrijk dat de plant wordt uitgegraven en met wortel en al wordt verwijderd, anders blijft hij doorwoekeren. Maar het bestrijden is bijzonder lastig.' Zo zoeken de wortels, die onder de grond wel vijf meter lang kunnen worden, op De Esch hun weg richting de elektriciteitskasten van de RET. Verslaggever Maikel Coomans en Van Leeuwen noemen de planten hier 'een soort jungle van twee meter hoog'.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.