Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2286699
Titel 'Groen monster' Japanse duizendknoop blijft voortwoekeren
Uitgever Rotterdam : Rijnmond
Jaar van uitgave 2018
Pagina's (1:58 min.)
Online full text
Publicatie type Video
Taal Nederlands
Toelichting Langs de Westzeedijk is een maand geleden gemaaid, maar door de droogte is de berm niet echt meer groen geworden. Heel de berm? Nee, één plant biedt weerstand. 'Groen monster' de Japanse duizendknoop is een overlever. De plant is oorspronkelijk als sierplant naar Nederland gekomen, maar hij is moeilijk te bestrijden, vertelt Aad van Leeuwen van Stadsbeheer. 'We zien alleen het bovengrondse deel, maar vooral ondergronds woekert hij door en kan hij zich over grote afstand verspreiden. Hij heeft een dusdanige groeikracht dat hij ook door funderingen heen kan groeien. Hij kan door straten en funderingen groeien en hij kan stenen uit elkaar drukken', waarschuwt Van Leeuwen. Uiteindelijk kunnen gebouwen beschadigd raken. Volgens de gemeente is bestrijden daarom in ieders belang. Op de website van de gemeente Rotterdam staat informatie over de plant, met een kaart waar die is gesignaleerd. Het stadsbestuur roept iedereen op om de woekeraar in de eigen tuin te bestrijden en het door te geven als het groene monster ergens wordt gesignaleerd. Het liefst zou Van Leeuwen de Japanse duizendknoop zelfs verbieden in boeketten. 'Er is nog niet een bestrijding, behalve afgraven en verbranden en dat is een kostbare operatie', zegt Van Leeuwen. Er wordt onderzoek gedaan naar de beste bestrijdingsmethode. 'Als we die hebben, is het fijn als we weten waar ze staan, zodat we meteen kunnen beginnen met bestrijden.'
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.