Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2286961
Titel 10 stappen voor realisatie natuurinclusieve kringlooplandbouw
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave [ca. 2020]
Pagina's 40 p
Online full text
Trefwoorden (cab) dierenwelzijn / dierlijke productie / landbouw / huisvesting, dieren
Rubrieken Gezondheid en welzijn van dieren
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Ons huidige landbouw-voedselsysteem is niet meer houdbaar. Niet alleen de stikstofcrisis, ook de uitdagingen op het gebied van klimaat, biodiversiteit, bodem-, water- en luchtkwaliteit, bodemdaling en de aantrekkelijkheid van ons landschap vragen een langetermijnoplossing. Deze uitdagingen hangen sterk met elkaar samen. Dat de manier waarop we voedsel produceren verder gaat dan wat de aarde ons kan geven, wordt beaamd in de visie van Minister Carola Schouten ‘Waardevol en Verbonden’. De visie was moedig en vooruitstrevend, maar tegelijk ruim en algemeen waardoor er veel ruimte is voor een vrije interpretatie van wat kringlooplandbouw inhoudt. Het mist een integraal handelingskader, terwijl de urgentie van de diverse opgaven alleen maar sterker wordt. Wij pleiten voor een langetermijnoplossing met een duidelijke stip op de horizon en met voldoende economisch perspectief voor alle belanghebbenden. Een natuurinclusieve kringlooplandbouw: het kán en wij willen graag verder aan de slag! Het vergt tijd en inspanning van alle sectoren en belanghebbenden en een concreet plan. Wij stellen hier vanuit onze kennis en betrokkenheid 10 stappen voor die wij essentieel achten in het proces voor het realiseren van een natuurinclusieve kringlooplandbouw. NB: dit is een procesdocument om richting te geven. Het is daarnaast noodzakelijk natuurinclusieve kringlooplandbouw in te bedden in veranderingen in de hele maatschappij. Wij concentreren ons echter op het landbouw-voedselsysteem in dit stappenplan.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.