Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2287581
Titel Voorkomen en verspreiding van vleermuizen in Nederland : rapportage naar aanleiding van de workshop Vleermuizen in Nederland
toon extra info.
auteurs: Sander Lagerveld; Lisanne van den Bogaart
Auteur(s) Lagerveld, Sander ; Bogaart, Lisanne van den
Uitgever Den Helder : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 33 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C124/19)
Annotatie(s) Project number BO-43-023.03-007. - Project number: 4318100270
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De verborgen leefwijze en de complexe jaarcyclus van vleermuizen maken het lastig om betrouwbare schattingen te verkrijgen over het voorkomen en de verspreiding van verschillende vleermuissoorten. De huidige vleermuismonitoring van het Netwerk Ecologische Monitoring (NEM) levert geen goed beeld op over het voorkomen van vleermuizen in Nederland. Daarnaast is er veel projectmonitoring waarvan de resultaten slecht beschikbaar of niet betrouwbaar zijn. Dit betekent dat de bestaande informatie niet voldoende beschikbaar is voor beleidstrajecten, zoals bijvoorbeeld de energietransitie of het project Stroomversnelling. Het doel van dit project was om duidelijk te maken hoe de huidige data gebruikt kunnen worden en waar de hiaten in de huidige monitoring en/of analyse van de gegevens zitten. Hiervoor werd tijdens een workshop met een aantal relevante experts de bestaande situatie geschetst. Vervolgens werd gekeken of de bestaande informatie beter gebruikt kan worden of dat er sprake is van monitoring/kennishiaten. Tijdens de workshop zijn er goede discussies gevoerd en is er veel informatie naar boven gekomen. Echter, de gekozen aanpak heeft niet geleid tot het gewenste resultaat. Nadat het verslag van de workshop was rondgestuurd, zijn er nog allerlei punten ter discussie gesteld (zowel de probleemdefinities als de voorgestelde oplossingen) en is er een flinke hoeveelheid extra informatie aangeleverd, soms op een zeer uitgebreid en gedetailleerd niveau. Daarnaast zijn er nog allerlei vragen gesteld waarvan onduidelijk is wie deze moet beantwoorden. Daardoor is het op dit moment nog niet mogelijk om het resultaat van de workshop om te zetten in een concreet plan van aanpak om de knelpunten op te lossen. De informatie die in het kader van deze workshop is verzameld is bijeengebracht in dit rapport. Daarnaast geven de auteurs van dit rapport nog een aantal procesmatige en inhoudelijke aanbevelingen om uiteindelijk te komen tot een solide plan van aanpak om de knelpunten op te lossen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.