Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2287771
Titel Jan Varekamp Tuinderij teelt groente op waterbasis : Tinte 2018
Uitgever Tinte : Roel van Deursen
Jaar van uitgave 2018
Pagina's (5:12 min.)
Online full text
Publicatie type Video
Taal Nederlands
Toelichting Het huidige bedrijf heeft nog maar een korte geschiedenis en is in 2017 gebouwd. Het idee en plan voor dit bedrijf is wel iets dat in de jaren ervoor is ontstaan. 'We hebben dus nog een hele toekomst voor ons', aldus Jan Varekamp. Jan is na een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Delft gestart met het telen van groenten in de vollegrond. Al snel ging hij samenwerken met een oudere collega die ook onder glas teelde. 'Samen hebben we toen een bedrijf gestart dat zich richtte op de teelt van andijvie en snijbonen voor de lokale snijderij.' Dit bedrijf is een aantal jaar voortgezet en daarna verhuisd naar de huidige locatie aan de Konneweg 4 B in Tinte. 'Op die locatie ben ik zelfstandig verder gegaan en heb ik ook de stap gezet naar de teelt van aubergine. De ontwikkelingen gingen snel en al gauw was de oude locatie aan de Konneweg te verouderd om mee te concurreren. Het bedrijf is toen een tijd verhuurd en ik ben aan de slag gegaan met het uitwerken en opzetten van de plannen voor het huidige bedrijf. De komende jaren gaan we dit bedrijf verder opzetten tot een mooi centrum voor educatie en informatie over de Nederlandse Tuinbouw. Iedereen is dan welkom om ons te komen bezoeken, beleven en te bewonderen'. Ook is het de bedoeling om scholen uit te nodigen, om kinderen te leren over gezonde voeding, en hoe het telen in zijn werk gaat'. Het bedrijf heeft ook geparticipeerd in 'de Proefschuur' een gezamenlijk initiatief van tuinbouwbedrijven in Voorne Putten om hun producten zo vers mogelijk in de lokale Supermarkten te krijgen. Op 7 april doet tuinder Jan uit Tinte mee aan 'Kom in de Kas', iedereen is dan van harte welkom! Producten tuinderij Varekamp: Bladgewassen, zoals verschillende soorten sla en paksoi, knolvenkel, koolrabi, kruiden en Asian greens.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.