Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2287955
Titel DEMO: Dynamisch Ecosysteem Model voor de Oosterschelde : technisch rapport INNOPRO project
toon extra info.
auteur(s): Jeroen Wijsman
- Versie 1.0
Auteur(s) Wijsman, Jeroen
Uitgever Yerseke : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2020
Pagina's 1 online resource (PDF, 32 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C010/20)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In dit rapport wordt een eerste versie van het Dynamisch Ecosysteem Model voor de Oosterschelde (DEMO) gepresenteerd. Het model is een eenvoudig, op stikstof-gebaseerd NPZ model waarbij de hydrodynamica is vereenvoudigd tot uitwisseling coëfficiënten tussen de compartimenten onderling en tussen compartimenten in de Oosterschelde met de Noordzee. Het model DEMO is beschikbaar voor drie verschillende schematisaties van de Oosterschelde: 1 compartiment, 4 compartimenten en 28 compartimenten. De uitwisseling tussen de compartimenten is gekwantificeerd op basis van tracer berekeningen. Met deze tracerberekeningen is het mogelijk om een ruimtelijk beeld te krijgen van de verversingstijd van het water in de Oosterschelde met het water van de Noordzee. De gemiddelde verblijftijd van het water in de Oosterschelde is 75 dagen en varieert van 25 dagen nabij de Oosterscheldekering tot 123 dagen in de kom. Het model is redelijk goed in staat de Chl-a concentraties te berekenen in de verschillende deelgebieden van de Oosterschelde. Specifieke aandacht is besteed aan het berekenen van de graasdruk door de schelpdieren. De uitvoer van het model kan daarmee goed worden gebruikt als invoer voor het DEB model voor mosselen. Hierdoor kan de gemiddelde groei en kwaliteit van de mosselen op de kweekpercelen worden voorspeld.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.