Record nummer 2288073
Titel artikel Solitaire bijen in de boomgaard
Auteur(s) Lankheet, E.
Tijdschrifttitel Pomospost
Deel(Jaar)Nummer (2018)2
Paginering 21 - 25
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Daar staan ze dan in het voorjaar, de fruitbomen: appel, peer, pruim, kers met de bloesems open. Wachtend op de bevruchting door de overdracht van stuifmeelkorrels van de meeldraden van de ene bloem naar de stamper van de andere bloem. Nuttige insecten in Nederland voor de bestuiving zijn honing- wilde bijen, hommels en zweefvliegen die gezamenlijk een belangrijke rol spelen bij de bevruchting van de bloesems aan de fruitbomen. Naast de insecten heeft de wind ook een belangrijke factor in het bestuivingsproces (anemogamie). Met het zeldzaam worden van bijen en hommels is een goede bestuiving van fruitbomen moeilijker geworden en daarmee is het ook moeilijker kwalitatief goed fruit te telen. Insectenbestuiving vermeerdert niet alleen de opbrengst, ze heeft bovendien een gelijkmatiger oogst tot gevolg en zorgt voor beter volgroeide vruchten. Iets dat in de fruitteelt maar ook voor onze hobby van groot belang is. www.npv-pomospost.nl
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.