Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2288184
Titel Duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen : beperkte vooruitgang bij het meten en beperken van de risico’s : speciaal verslag
Uitgever Luxemburg : Europese Rekenkamer
Jaar van uitgave 2020
Pagina's 57 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Gewasbeschermingsmiddelen zijn pesticiden die worden gebruikt ter bescherming van gewassen. Het EU-kader heeft tot doel het duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te bewerkstelligen door de risico’s en de effecten op de menselijke gezondheid en het milieu te verminderen en door geïntegreerde gewasbescherming te bevorderen. We constateerden dat de Commissie en de lidstaten maatregelen hebben genomen om het duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te bevorderen, maar dat er beperkte vooruitgang is geboekt bij het meten en verminderen van de risico's die hieraan zijn verbonden. Het toepassen van geïntegreerde gewasbescherming is verplicht voor landbouwers, maar het is geen voorwaarde om betalingen in het kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid te ontvangen en de handhaving ervan is ontoereikend. De beschikbare EU-statistieken en nieuwe risico-indicatoren geven niet weer in hoeverre het is gelukt om met het beleid een duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot stand te brengen. We doen aanbevelingen met betrekking tot de verificatie van geïntegreerde gewasbescherming op het niveau van de landbouwbedrijven, de verbetering van statistieken over gewasbeschermingsmiddelen en de ontwikkeling van betere risico-indicatoren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.