Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2288229
Titel Evaluatie bellenschermen Noordersluis IJmuiden : Noodmaatregel tijdens de droogte van 2018
Auteur(s) Weiler, O. ; Bijlsma, A.
Uitgever Delft : Deltares
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 35 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Tijdens de droge periode van 2018 heeft Rijkswaterstaat een aantal maatregelen genomen om de verzilting van het Noordzeekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal te beperken. Het betreft onder andere het aanbrengen van (nood-)bellenschermen op de Noordersluis te IJmuiden en het instellen van schutbeperkingen. Dit rapport bevat een evaluatie van de effectiviteit van die maatregelen, gebruik makend van tijdens die periode verzamelde gegevens, waaronder metingen van zoutgehalten in en buiten de sluiskolk van de Noordersluis. Op basis van deze gegevens, en gebruik makend van de opgebouwde kennis op het gebied van zoutindringing door schutsluizen, wordt geconcludeerd dat de bellenschermen weinig effectief waren. De reden hiervoor is dat het bellenscherm, in zijn constructieve uitwerking, niet in staat was een voldoende groot luchtdebiet te produceren bij een aanvaardbare druk aan de compressor. Over de effectiviteit van de operationele maatregelen, het beperken van het aantal schuttingen en het zoveel mogelijk gesloten houden van de sluisdeuren, kan geen uitspraak worden gedaan, omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar waren omtrent de uitvoering van de schutoperatie met en zonder de operationele maatregelen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.