Record nummer 2289031
Titel Stand van zaken bos in Nederland : Factsheet ten behoeve van de werkbijeenkomsten Bossenstrategie op 20 en 22 november 2019
Auteur(s) Oldenburger, J.
Uitgever Wageningen : Stichting Probos
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 31 p
Online full text
Trefwoorden (cab) biobased economy / bosbeleid / klimaat / beleid / Nederland / bosbeheer / natuurbeleid
Publicatie type Factsheet
Taal Nederlands
Toelichting Deze factsheet is opgesteld op verzoek van het ministerie van LNV als achtergronddocument voor de werksessie op 20 en 22 november 2019 Het ministerie van LNV en de provincies werken momenteel samen aan een Bossenstrategie voor Nederland. Aanleiding voor een overkoepelende bossenstrategie is de constatering dat meer samenhang nodig is tussen bossen-, natuur-en klimaatbeleid. De afspraken die gemaakt zijn in het klimaatakkoord vragen om een uitwerking, bossen staan wereldwijd onder druk en tussen natuurdoelen en klimaatdoelen ontstaan spanningen. Houtkap roept meer dan eens veel emoties en vragen op in de maatschappij. Daarom komen provincies en Rijk samen met een bossenstrategie. Eind dit jaar wordt een hoofdlijnennotitie met ambities en overwegingen gepubliceerd. In het voorjaar volgt er een tweede notitie die op de uitvoering is gericht.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.