Record nummer 2289694
Titel artikel Behoud Groen erfgoed : Geef de wilde bomen en struiken in Nederland een toekomst
Auteur(s) Maes, B. ; Kemenade, L. van
Tijdschrifttitel Vakblad natuur bos landschap / Stichting Vakblad Natuur Bos Landschap
Deel(Jaar)Nummer 17(2020)163
Paginering 16 - 20
Online Embargo op full text. Full text beschikbaar vanaf 2020-09-18
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed schetst in haar rapport: “Behoud groen erfgoed, Plan voor het behoud van bedreigde wilde bomen en struiken in Nederland” een alarmerend beeld van de staat van instandhouding van de wilde houtige flora. Het aandeel van de wilde bomen en struiken op het totaal van het bosareaal en de landschapselementen die uit bomen en struiken bestaan, is naar schatting lager dan 3 procent. De helft van onze boom- en struiksoorten is zeldzaam en bedreigd in hun voortbestaan. De huidige aandacht voor de populaties van wilde bomen en struiken, en de resten van het oude cultuurlandschap waarin ze groeien, blijkt in de praktijk, ook bij beleidsmakers en professionele beheerders, niet groot genoeg te zijn om deze populaties duurzaam in stand te houden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.