help
Data-analyse vleeskuikenketen geeft inzicht \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Riel, J. van \ 2017
Analyse van data die routinematig zijn vastgelegd binnen een gedeelte van de vleeskuikenketen geeft meer inzicht in het effect van de voorschakels op de prestatie en kwaliteit van vleeskuikenkoppels. Wageningen Livestock Research geeft aan waar beper ...
help
Praktijkmonitoring breed uitgerold \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ 2015
Een goede voorbereiding op het naderende verbod op ingrepen bij vleeskuikenouderdieren is (praktijk)kennis vergaren over of het kan en hoe het kan, pluimvee houden zonder bepaalde ingrepen. En die kennis vervolgens delen.
help
Rol van voer en broederij \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2014
Livestock Research heeft het effect onderzocht van broedlocatie en energiegehalte van het voer op voetzoollaesies bij vleeskuikens.
help
Snel protocol werkt \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Gunnink, H. \ Hindle, V. \ 2014
In 2013 is uit onderzoek van Livestock Research gebleken dat de welzijnsmonitor vleeskuikens eenvoudiger kan en sneller. In 2014 kijkt het onderzoek vooral naar de bruikbaarheid als managementinstrument.
help
Goed in de veren blijven \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Gunnink, H. \ Rodenburg, B. \ Haas, E. de \ 2014
Is jong geleerd oud gedaan? WUR Livestock Research heeft onderzoek gedaan naar het belang van strooisel en huisvesting in de opfok voor veren pikken in de vroege leg.
help
Snavel intact pakt goed uit \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Gunnink, H. \ Emous, R. van \ 2013
Bij vleeskuikenmoederdieren snavelbehandeling achterwege laten lijkt perspectiefvol. Dit komt naar voren uit een onderzoek in de praktijk.
help
Goed voor de portemonnee \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2013
Uit onderzoek van Livestock Research blijkt dat voetzoollaesies inperken financieel gunstig is.
help
Slim sturen op welzijn \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Gunnink, H. \ 2013
Het Welfare Quality-protocol voor vleeskuikens valt voor een kuikenhouder heel goed te gebruiken als een sturingsinstrument bij het welzijnsmanagement op het bedrijf.
help
Het goede voorbeeld \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Heuvel, H. van den \ Lourens, S. \ 2013
Het antibioticagebruik moet nog verder dalen. Het management van kuikenhouders, die al een reductie hebben gebruikt, kan leerzaam zijn. Een enquête geeft inzicht.
help
Goede norm vaststellen \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Harn, J. van \ Gunnink, H. \ Hindle, V. \ Lourens, S. \ 2012
Er moet een norm komen voor voetzoollaessies, maar die moet wel ergens op gebaseerd zijn. Wageningen UR Livestock Research heeft daartoe onder meer gekeken naar het seizoenseffect.
help
Geen effect op laesies \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2012
Snijmaissilage als strooiselmateriaal leidt in vergelijking met houtkrullen niet tot een afname van voetzoollaesies bij vleeskuikens, blijkt uit onderzoek van WUR Livestock Research.
help
Goede maar dure warmte \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2012
Het Deense temperatuurschema leidt tot minder voetzoollaesies bij vleeskuikens, blijkt uit onderzoek van WUR Livestock Research. Maar de energiekosten zijn erg hoog.
help
Kosten en baten \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Vermeij, I. \ Jong, I. de \ 2012
Welk effect hebben maatregelen tegen voetzoollaesies bij vleeskuikens op het saldo van een vleeskuikenbedrijf? Een overzicht.
help
Minder eiwit, minder laesies \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2012
Een lager eiwitgehalte in het voer kan de strooiselkwaliteit verbeteren en zo de kans op voetzoollaesies verkleinen. Zo blijkt uit enkele proeven.
help
Ander merk in de stal \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2012
Een vleeskuikenhouder kan door een gerichte keuze van het kuiken het risico van voetzoollaessies op zijn bedrijf verminderen.
help
Licht vaker aan en uit \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2012
Vleeskuikens krijgen minder voetzoollaesies bij intermitterend licht. Er is ook nog economisch voordeel. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR Livestock Research.
help
Leren van collega's \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Harn, J. van \ Gunnink, H. \ Lourens, S. \ 2012
Grote verschillen tussen bedrijven in voetzoolproblemen wekken het idee dat kuikenhouders van elkaar kunnen leren. WUR Livestock Research is daar in de praktijk ingedoken.
help
Welzijn vaak acceptabel \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Perez Moya, T. \ Gunnink, H. \ 2012
In 2011 heeft Livestock Research in opdracht van EL&I onderzoek gedaan naar de toepassing van de Welfare Quality-welzijnsmonitor voor vleeskuikens.
help
Zuur is zoet voor zolen (1) \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ 2012
In onderzoek verslechterde door aanzuren van drinkwater het technische en financiële resultaat. Toch is het een interessante optie voor vermindering van voetzoollaesies.
help
Subsidie voor goede zolen \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Jong, I. de \ Vermeij, I. \ 2011
Voorzien is dat ook in 2012 vleeskuikenhouders subsidie voor vermindering van voetzoollaesies kunnen aanvragen. Dit artikel geeft handvatten om een gerichte keuze te maken tussen subsidiabele maatregelen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 records per pagina

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.