Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 73

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Anbergen
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Fruitteeltkundige evaluatie onderstammen Xenia : 2de productiejaar (2017) [Poster]
Ravesloot, M. \ Steeg, P. van der \ Sluis, B. van der \ Anbergen, R. \ Hees, D. van \ Peeters, J. \ 2017
help
CGO appel & peer : een fruitaankoop start met de uitstraling van een vrucht. Doe mee in de CGO stand: 'wat vindt u de mooiste appel en peer?' [Poster]
Ravesloot, M. \ Heiden, A. van der \ Anbergen, R. \ [ca. 2017]
help
Perceelsmanagement verbeteren met sorteerinformatie [Poster]
Jong, P.F. de \ Verdouw, C. \ Zande, J. van der \ Hoog, D. de \ Hoogervorst, P. \ Dalfsen, P. van \ Janssen, E. \ Elk, P. van \ Anbergen, R. \ Kruize, J.W. \ Bondt, N. \ [ca. 2017]
help
Groene veredeling : versnelde selectie van low input rassen fruit [Factsheet]
Jong, P.F. de \ Winkler, K. \ Helsen, H. \ Anbergen, R. \ Wenneker, H. \ Silfhout, A. van \ Schouten, H. \ Weg, E. van der \ 2017
Het ontwikkelen van toetsmethoden die het mogelijk maken om beter en sneller inzicht te krijgen in het niveau van resistentie en/of tolerantie tegen de ziektes schurft en vruchtboomkanker en de appel- bloedluis in appelselecties.
help
Fruitteeltkundige evaluatie onderstammen Xenia® : 1ste productiejaar (2016) [Poster]
Ravesloot, M. \ Peeters, J. \ Anbergen, R. \ Hees, D. van \ Steeg, P. van der \ Sluis, B. van der \ 2016
help
Consortium rassenonderzoek appel en peer [Poster]
Heiden, A. van der \ Ravesloot, M. \ Anbergen, R. \ Elk, P. van \ [2016]
help
Vruchtrotbeheersing in appel en peer : onderzoeksresultaten 2013-2014 [Boek]
Wenneker, M. \ Anbergen, R. \ Leeuwen, P. van \ Pham, K. \ 2015
In de lange bewaring van appels en peren wordt regelmatig zeer zware uitval door vruchtrot geconstateerd. Deze bewaarverliezen kosten de teler en bewaarders veel geld. Onbekend is waar deze rot door veroorzaakt wordt. Onderzoek naar bewaarziekten in ...
help
Vruchtrotbeheersing in appel en peer : onderzoeksresultaten 2012-2013 [Boek]
Wenneker, M. \ Anbergen, R. \ Leeuwen, P. van \ Pham, K. \ 2014
In de lange bewaring van appels en peren wordt regelmatig zeer zware uitval door vruchtrot geconstateerd. Deze bewaarverliezen kosten de teler en bewaarders veel geld. Onbekend is waar deze rot door veroorzaakt wordt. Door PPO-BBF is een groot aantal ...
help
Bicarbonaat doodt schurftspore bij curatieve toepassing [Poster]
Jong, F. de \ Anbergen, R. \ Elk, P. van \ Dieren, M. van \ Steeg, P. van der \ Franssen-Verheijen, T. \ [2014]
Na het afspoelen bleek bicarbonaat effectief schurft te bestrijden. Bicarbonaat werkt dus wel dodend bij een curatieve toepassing.
help
Ethyleenproductie- en gevoeligheid van diverse soorten vruchtbomen tijdens gesimuleerde bewaar- en transportomstandigheden [Boek]
Schaik, A. van \ Elk, P. van \ Anbergen, R. \ 2013
In de winter- en voorjaarsperiode van 2012 is onderzoek uitgevoerd naar de productie van en gevoeligheid voor ethyleen bij vruchtbomen. Het onderzoek was een vervolg op eerder uitgevoerde onderzoek en op dit thema dat door het productschap Tuinbouw ( ...
help
Mycorrhiza; duurzaam bodembeheer bij peer [Poster]
Heijne, B. \ Maas, R. van der \ Anbergen, R. \ [2013]
Powerpointpresentie over mychorrhiza. Wat is mycorrhiza, en wat zijn de effecten en de strategieën voor de perenproductie.
help
Hoe zit het met mijn regenwormen? : project Duurzaam bodembeheer bij peer op kleigrond in provincie Utrecht \ De fruitteelt : weekblad van de Nederlandse Fruittelers Organisatie [Artikel]
Maas, R. van der \ Heijne, B. \ Anbergen, R. \ Balkhoven, H. \ 2012
Fruittelers hebben regenwormen nodig. Regenwormen verteren het blad zodat de schurftdruk vermindert en ze verbeteren de bodemstructuur zodat overtollig regenwater op de rij- en boomstroken sneller wordt afgevoerd. Maar hoeveel regenwormen zijn er min ...
help
Relatie bladnat en hoeveelheid aantasting vruchtboomkanker voor verschillende wonden [Poster]
Jong, P.F. de \ Steeg, P. van der \ Anbergen, R. \ Boshuizen, A. \ [2012]
Powerpointpresentatie over de relatie bladnat en hoeveelheid aantasting vruchtboomkanker voor verschillende wonden.
help
Relatie effectiviteit bicarbonaat en contacttijd [Poster]
Jong, P.F. de \ Steeg, P. van der \ Anbergen, R. \ [2012]
Poster over de effectiviteit van bicarbonaat tegen schurft in de fruitteelt.
help
Levenscyclus van valse meeldauw in relatie tot het waarschuwingssysteem en de onderzoeksresultaten [Presentatie]
Heijne, B. \ Anbergen, R. \ Trapman, M. \ [2012]
Powerpointpresentatie over de levenscyclus van Plasmopara viticola en de ontwikkeling van een waarschuwingsmodel voor valse meeldauw.
help
Stopspray tegen schurft [Poster]
Vlas, M. de \ Jong, P.F. de \ Anbergen, R. \ Elk, P. van \ Kanne, J. \ [2011]
Poster met onderzoekinformatie over het voorkomen van resistentie tegen bestrijdingsmiddelen van schurft (Venturia inaequalis) in appel.
help
Combinatiemodel voor zwartvruchtrot [Poster]
Vlas, M. de \ Jong, P.F. de \ Anbergen, R. \ Wijnstra, J. \ Boshuizen, A. \ [2011]
Informatieposter getiteld "Combinatiemodel voor zwartvruchtrot".
help
Bestrijding zwartvruchtrot (Stemphylium vesicarium) : validatie modellen en middelen : resultaten 2006-2010 [Boek]
Jong, P.F. de \ Vlas, M.J. de \ Balkhoven, J.M.T. \ Anbergen, R. \ 2011
De ziekte zwartvruchtrot wordt veroorzaakt door de schimmel Stemphylium vesicarium. De ziekte brengt schade toe aan bladeren en vruchten. PPO fruit heeft het waarschuwingsmodel 'Stemphy' in proeven uitgebreid getest. Overzicht van de behandelingen en ...
help
Meeldauwbestrijding met behulp van waarschuwingsmodel [Poster]
Jong, P.F. de \ Vlas, M. de \ Anbergen, R. \ [2011]
Poster met onderzoeksinformatie over meeldauwbestrijding met behulp van verschillende middelen en waarschuwingsmodellen.
help
Waarschuwingsmodel vruchtboomkanker [Poster]
Jong, P.F. de \ Boshuizen, A. \ Anbergen, R. \ Steeg, P. van der \ Wenneker, M. \ Bruine, A. de \ [2011]
Ontwikkeling van een beslissingsondersteunend systeem voor de beheersing en bestrijding van vruchtboomkanker in de vruchtboomkwekerij met als doel een effectievere bestrijding en minder bespuitingen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.