Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 398

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Beerling
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Compact-TMR mengen : met verticale voermengwagen \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Een verticale menger moet waterdicht zijn om compact-TMR te mengen. Bovendien moet de wagen meer massa kunnen dragen en het meng­proces vraagt meer vermogen. Wat moet er gebeuren om een verticale voermengwagen geschikt te maken voor compact-TMR?
help
Alles elektrisch \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Poster. Kuhn Profile 24.2 DL More-E.
help
TMR blijft nat en koud : zonder restvoer is voergoot ideaal \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Vier jaar geleden installeerde Teus Kruis Feedslide-voergoten aan de voerhekken van de 0+4+0-ligboxenstal die in 2006 en 2007 is gebouwd.
help
Grasopbrengstmeting : drone speelt (nog) geen rol : thema voederwinning \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Het is nog te vroeg om de wekelijkse ‘farm walk’ met een drone te doen. Nauwkeurig de grasopbrengst berekenen op basis van dronebeelden is nog niet mogelijk. Maar daarmee zijn die beelden nog niet nutteloos.
help
Tussenevaluatie van de nota Duurzame Oogst, Gezonde Groei : deelproject economie : rapport knelpunten [Boek]
Sporenberg, Piet \ Verstand, Daan \ Beerling, Ellen \ 2019
De nota Gezonde Groei Duurzame Oogst (2013-2023) richt zich op het verduurzamen van de gewasbescherming, waarin het behoud van het economisch perspectief van telers centraal staat. Dit rapport toont de resultaten van de knelpunten analyse over de per ...
help
Hybride voeren : diesel en machines uitsparen \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Volledig elektrisch voeren zonder automatisch voersysteem lijkt nog een paar stappen te ver. Maar Siloking en de Nederlandse Kuhn-importeur bieden mogelijkheden om een groot deel van het voeren te elektrificeren.
help
Aansluiten vanuit huis : Boumatic MR S2 en MR D2 \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Sinds 2016 hebben alle robotfabrikanten hun melkrobots gemoderniseerd. De laatste in de rij is de Boumatic Milking Robot. Met de geupdate Boumatic kun je een koe vanuit huis handmatig aansluiten.
help
Stationair balen wikkelen \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Poster. De Oostenrijkse fabrikant van onder meer perswikkelcombinaties, Göweil, maakt ook stationaire wikkelaars. Die bieden uitkomst als je bijvoorbeeld niet op het veld wil wikkelen, omdat vogels op de loer liggen. Ook in Nederland wordt wel gewerk ...
help
Tussenevaluatie van de nota Gezonde Groei Duurzame Oogst : Deelproject Economie : Rapport Economische positie [Boek]
Verstand, Daan \ Spoorenberg, Piet \ Kuik, Fons van \ Raaphors, Marcel \ Beerling, Ellen \ 2019
De nota Gezonde Groei Duurzame Oogst (2013-2023) richt zich op het verduurzamen van de gewasbescherming, waarin het behoud van het economisch perspectief van telers centraal staat. Dit rapport toont de resultaten van de economische analyse van de akk ...
help
Machines langs de landingsbaan : Demopark Eisenach 2019 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Voor de dertiende keer wordt eind juni Demopark Eisenach gehouden. De buitenbeurs voor groenonderhoudsmachines is naar verluidt de grootste van Europa. Tuin en Park Techniek blikt vooruit op enkele noviteiten die er straks te zien zijn.
help
Kelderexplosie : Alert zijn bij schuim op mest \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Begin dit jaar vond een explosie plaats in een mestkelder in Markelo. Methaan en een emissiearme vloer blijkt een risicovolle combinatie. Hoe kun je als veehouder de risico’s terugdringen?
help
DairyRobot R9500 : Camera wordt minder warm \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
De Monobox van Gea is voorzien van een nieuwe ‘time of flight-camera’ en heeft ook een nieuwe naam: DairyRobot R9500. Daarnaast heeft Gea de box op detailniveau aangepast.
help
Avant, maar dan groter : Tussen servet en tafellaken \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
De nieuwe, grotere, Avant weegt nog geen 3 ton en kan met een hefhoogte van 3,5 meter de meeste voermengwagens vullen. Gaat de veehouder deze Avant 860i wél omarmen?
help
Blauw licht : impressie Heatweed sensor 2.0 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
De heetwatermachines van Heatweed bestrijden onkruid op verhardingen nog steeds plaatsspecifiek. Maar voortaan gebruiken de machines blauw licht om het onkruid te vinden.
help
Gedegen plan voor jongvee in oude ligboxenstal \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Wie zijn oude ligboxenstal verbouwt tot een onderkomen voor zijn jongvee moet niet over één nacht ijs gaan. Met de nieuwe situatie moet je namelijk weer jaren vooruit. Veehouderij Techniek vroeg een aantal stalontwerpers naar zaken die veehouders bij ...
help
Kuhn Smart Lift : Ploegen in secties \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Op de kopakker een goed ploegbeeld achterlaten, valt meestal niet mee. Bij Kuhn Smart Lift worden de ploegframes in secties uit de voor geheven. Zo onstaat een nagenoeg rechte lijn op de kopakker.
help
Flinke Avant : Avant 860i : Proefrit \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
De nieuwe, grotere, Avant 860i-kniklader weegt nog geen 3 ton en heeft een hefhoogte van 3,5 meter. Een interessante machine dus voor allerlei klusjes.
help
Efficiënter voeren : erfindeling is allesbepalend \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Sneller voeren? Dan is een zelfrijdende voermengwagen aanlokkelijk. Maar levert die altijd voldoende tijdwinst op? Als de erflogistiek slecht of juist heel goed is, is een zelfrijder niet altijd in het voordeel.
help
Hittestress in AMS-stal : koe wil koeling zelf activeren \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Niet alleen als het om melken gaat, lijken koeien graag zelf hun tijd in te delen. Op een testbedrijf in Spanje bleek dat koeien ook liever zelf bepalen wanneer zij gebruikmaken van beregening en ventilatie.
help
Mobiele minimelkers : kalfkoeien en vastliggers melken \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Bij de aankoop van een minimelker is de keuze reuze. De prijsverschillen zijn enorm en uiteindelijk kunnen ze allemaal niets meer dan een koe melken. Waarop moet je letten bij de aankoop en het dagelijkse gebruik?
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.