help
Camso CTS-halfrups lost knelpunt op : Rups met versnelling \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ Kolenbrander, J. \ 2020
Op Agritechnica introduceerde de CTS- halfrups met een ingebouwde eindversnelling die het relatief lage achterastoerental van de trekker opvoert. Dan kun je gewoon de vierwielaandrijving gebruiken en je hebt een hogere topsnelheid.
help
Trelleborg CTIS+ : Tabee slangenwirwar \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2020
Luchtdrukwisselin de landbouw kwetsbare lucht of met een luchtleiding door de as. Theeft samen met assenfabrikant Dana een alternatief ontwikkeld: CTIS+. Weg met de slangenbende.
help
Motor grootste troef Case IH Puma 125 : Anabolen \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ Rijnsburger, F. \ 2020
Tien jaar geleden testten we de Case IH Puma 125. De trekker scoorde met een sterke motor en stille cabine. Loeisterk is de motor nog steeds.
help
Anabolen : Motor grootste troef Case IH Puma 125 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ Rijnsburger, F. \ 2020
Tien jaar geleden testten we de Case IH Puma 125. De trekker scoorde met een sterke motor en stille cabine. Loeisterk is de motor nog steeds.
help
Lindner Lintrac 110 : Wendbaar 2.0 \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2020
De Lindner Lintrac 110 is dankzij vierwielbesturing heel wenbaar . De trekker combineert dat met een cvt, een chique uiterlijk en voldoende werk- en rijcomfort. Deze Lindner laat weinig te wensen over. De prijs is navenant.
help
Kort door de bocht : Lindner Lintrac 110 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2020
De Lindner Lintrac 110 is heel wendbaar dankzij vierwielbesturing. De trekker combineert dat met een traploze versnellingsbak, een chique uiterlijk en voldoende werk- en rijcomfort. De Lindner Lintrac laat weinig te wensen over. De prijs is navenant.
help
Opgeladen het veld in : Accuzitmaaiers \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ Musche, E. \ 2020
Steeds meer fabrikanten bouwen een maaimachine waarbij de brandstofmotor plaats heeft gemaakt voor een accupakket en elektromotoren. Tuin en Park Techniek testte de accumaaiers van CubCadet, Gianni Ferrari en Stiga.
help
Smaakmaker in gras – Rijenfrees zaait kruidenmengsel \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2020
Kruiden voegen smaak toe aan gras. Maar met gewoon doorzaaien lukt dat maar zeer beperkt. Landkracht denkt met He-Va-zaaitechniek op een Badalini-strokenfrees de oplossing te hebben.
help
Kort door de bocht : Lindner Lintrac 110 \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2020
De Lindner Lintrac 110 biedt een prima werk- en rijcomfort en heeft standaard een traploze versnellingsbak. Maar de grootste troef is de vierwielbesturing. Die maakt de prijzige trekker enorm wendbaar.
help
Geen dure kostganger : Trekkertest: Kubota M5111 \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2020
De Kubota M5111 valt op door zijn hoge motortoerental en zijn lage kostprijs. De trekker blinkt nergens in uit, maar valt ook nergens door de mand.
help
Groene diesel is blauw : alternatieven voor dieselolie \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
De vraag naar schone dieselbrandstoffen neemt toe. GTL en blauwe diesel kunnen nu al zonder problemen in de tank. Vooral de uitstoot van de laatste brandstof ligt fors lager. Blauwe diesel is echt groen.
help
JCB 5 sterk in ‘t werk : update van populaire telescooplader \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
JCB heeft zijn 5-serie telescooplader, die in 2012 op de markt kwam, fors aangepakt, vooral rond de cabine. De nieuwe 5 levert ook zonder dat daar meer gewicht tegenover staat.
help
11.062 uur later : Claas Axion 840 Cmatic: na 10 jaar opnieuw bekeken \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
De Claas Axion 840 uit onze test van mei 2009 werd in 2016 ingeruild en heeft nu zijn derde eigenaar. De trekker houdt zich goed, maar had net als (bijna) alle Axions uit de eerste 800-serie problemen met de koppakking.
help
13-Special : Massey Ferguson 5713 S Dyna-6 \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
De cabine is stijlvol comfortabel en biedt door de aflopende neus prima zicht naar voren. De S in 5713 S kan dus staan voor Special. Toch zijn er ook nogal wat zaken die de fabrikant kan verbeteren.
help
Ransomes ’94-’19 : commander contra MPCommander contra MP \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
In de allereerste Tuin en Park Techniek van maart 1994 stal de kooimaaier Commander 3500 DX van Ransomes de show met een paginagrote advertentie. We zochten die 25-jarige op en zetten er de nieuwe vijfdelige Ransomes MP495 naast.
help
De schuimlaagvraag : iprogreen schuimtechniek \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
Bij het tappen van een biertje hoort een schuimkraag. Maar of dat bij het bestrijden van onkruid met heet water ook zo is, is de vraag. Voorstanders roemen het bundelen van hitte in het schuim.
help
Doorzaairesultaat : multitest \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
Eind maart hadden we vier doorzaaimachines in de test. In het vorige nummer stond de technische beschrijving en de testresultaten. Rest de vraag of doorzaaien iets oplevert en zo ja, wat dan?
help
Knap mechanisch : Arbos 5130 \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
Arbos is een nieuw trekkermerk. We reden en testten de 5130. Die is met 100 kW (136 pk) het topmodel. Qen mechanisch gezien en heeft deze Italiaanse Chinees mooie kanten, maar de geluidsdruk moet naar beneden.
help
Twee persoonlijke visies op het ideale contact tussen rubber en bodem : Rups versus band \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
Rupsen hebben volgens Adriaan Boudeling het voordeel dat je zeker bent van een lage bodemdruk, ook als er trekkracht nodig is, zoals bij het ploegen. Dat doet hij op rupsen met een zesschaar Lemken bovenover.
help
Samenwerking Michelin en PTG : spelen met spanning \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2019
Michelin nam in 2017 de fabrikant van drukwisselsystemen PTG over. Onder de naam Zen@Terra komt Michelin nu met de slimme versie van het PTG-systeem. Dat moet bijdragen aan de slagingskansen van EvoBib-band van Michelin, de VF-band die zich breed maa ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.