Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==De Cauwer
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Knopkruid brongericht aanpakken op biologische groentebedrijven [Presentatie]
De Cauwer, B. \ 2018
Prof. Benny De Cauwer bracht een terugkoppeling van het onderzoek dat knopkruid onder de loep nam. Bij 39 biobedrijven en op 55 percelen werd de knopkruidpopulatie onderzocht op heel wat facetten.
help
Dossier : omschakelen naar biologische akkerbouw \ Management&techniek [Artikel]
Van Haver, S. \ Driesen, E. \ Delanote, L. \ Dewaele, K. \ De Cauwer, B. \ 2018
Aandachtspunten bij omschakelen naar bio-akkerbouw - Vijf jaar na de omschakeling - Ga onkruiden te lijf met kennis, strategie en techniek
help
Knopkruid brongericht aanpakken op biologische groentenbedrijven : eindrapport [Boek]
De Cauwer, Benny \ 2018
Dit project bestudeert de zaadbankgrootte en kiemingsbiologie van knopkruiden in relatie tot het gevoerde cultuurtechnische beheer (rotatie, gewas, bodembeheer,…) en reikt vanuit deze bevindingen aanbevelingen aan met betrekking tot knopkruid onderdr ...
help
Heet water in de strijd tegen onkruiden op verhardingen : optimalisatie van de heetwatertechniek \ Stad + groen : vakblad over openbaar groen en het vergroenen van de buitenruimte [Artikel]
Biesemans, N. \ De Cauwer, B. \ 2017
Aangezien chemische onkruidbestrijdingstechnieken doorgaans goedkoper, sneller, flexibeler en effectiever in te zetten zijn dan niet-chemische bestrijdingstechnieken, werden onkruiden op verhardingen tot voor kort voornamelijk chemisch bestreden. Hoe ...
help
Pak knolcyperus stevig en tijdig aan \ Management&techniek [Artikel]
Van de Ven, G. \ Martens, D. \ Martens, l. \ Demeyere, A. \ Abts, M. \ Hofmans, E. \ De Cauwer, B. \ Claerhout, S. \ De Ryck, S. \ 2016
Knolcyperus is in Vlaanderen aan een opmars bezig. Hoe kan je knolcyperus bestrijden? Dit artikel behandelt de maatregelen die je best kan nemen bij een besmetting.
help
Kiemingsbiologie en competitiviteit van harig en kaal knopkruid [Boek]
Delanote, L. \ De Cauwer, B. \ Devos, R. \ [2012]
Knopkruid is een probleemonkruid op veel biologische tuinbouwbedrijven. 'Bestrijden' is een huzarenwerk. Inzicht in de kieming en de competitiviteit kan mogelijks bijdragen in het zoeken naar goede beheersstrategieën. In 2010 bracht Inagro een aantal ...
help
Preventief onkruidbeheer op verhardingen [Boek]
Beeldens, A. \ Boonen, E. \ De Cauwer, B. \ [2011]
Het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) is in samenwerking met de vakgroep Plantaardige Productie van de Universiteit Gent gestart met een onderzoek naar ”optimale” onkruidbeheersing op verhardingen. Het onderzoek heeft tot doel een overzicht t ...
help
Onkruidbestrijding op halfopen verhardingen : Efficiëntie en milieu-impact (deel 1) \ Groencontact [Artikel]
De Cauwer, B. \ Fagot, M. \ Reheul, D. \ Beeldens, A. \ Boonen, E. \ 2011
Onkruidgroei brengt schade toe aan de functie en de levensduur van verhardingen. Op die manier kan de verkeersveiligheid in het gedrang komen door verhoging van de gladheid van het oppervlak en verlaging van de zichtbaarheid van de verkeersborden of ...
help
Biodiversity and agro-ecology in field margins [Proefschrift]
De Cauwer, B. \ 2005
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.