help
Portie kunstmest per zaadje \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2020
Rijenbemesting kennen we. Nu heeft Amazone FertiSpot ontwikkeld dat de kunstmest gegroepeerd onder elk maiszaadje aflevert. Daardoor realiseer je dezelfde opbrengst bij een lagere kunstmestgift.
help
Slimmer zaaien \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2020
Een zaai-element waarvan de instellingen voortdurend worden aangepast aan de plaatsspecifieke omstandigheden – dat is de techniek waarmee Precision Planting de boer op gaat. Prachtig. Maar hoe werkt het?
help
Streng op het strooibeeld \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2020
Een kunstmeststrooier is een precisie-werktuig. Slijtage van bepaalde onderdelen hebben direct effect op het strooibeeld. Loop de strooier in de winter goed en zorgvuldig na. Een stappenplan.
help
Onkruid onder stroom \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2020
Onkruid bestrijden zonder chemie betekende lange tijd: schoffelen. Maar er zijn vandaag de dag meer mogelijkheden om het onkruid aan te pakken. Met stroom bijvoorbeeld.
help
Regen op bestelling : O werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2020
Plaatsspecifiek beregenen zonder overlap en de haspel controleren en aansturen vanuit de luie stoel? Dat is Raindancer in een notendop. Dat klinkt heel aantrekkelijk. Maar hoe werkt het dan?
help
Soepeltjes optoeren : O werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2020
CNH Industrial heeft samen met Walterscheid een tweetrapspowershiftbak ontwikkeld voor het soepel opstarten van grootpakpersen die nog strakkere balen kunnen persen. Mooi natuurlijk, maar hoe werkt het?
help
Eén voor één \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
De basis voor een goede aadappelopbrengst ligt bij een goed werkende pootmachine en daarmee ook bij het winter­onderhoud aan deze machine. Deze keer de bekerpootmachine.
help
Intelligent kanon \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Bij beregenen is het zaak om het perceel overal – dus ook in de hoeken – van voldoende water te voorzien, zonder de naastliggende weg nat te maken. Hoe werkt die techniek?
help
Pffffffssssst! : onderhoud luchtdrukwisselsysteem \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Met een luchtdrukwisselsysteem kun je de bandenspanning van de trekker, zelfrijder of kieper snel aanpassen aan de omstandigheden in het veld of opde weg. Vooral het afvoeren van vocht uit het systeem vraagt om een regelmatige controle.
help
Precies klusje \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Of een bietenzaaimachine goed en precies zaait, is vaak pas achteraf vast te stellen. Juist daarom is het van groot belang om de machine voor het zaaiseizoen kritisch na te lopen.
help
Slim hulpanker : o werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Om scharen van de kieper te voorkomen als je het rijpedaal loslaat, heeft New Holland ITBS ontwikkeld. Deze techniek remt de kieper als je de rijhendel terughaalt en het rempedaal nog niet intrapt.
help
Neus aan de grond : Veris-bodemscanner \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
De Veris-bodemscanner kan de elektrische geleidbaarheid, de zuurgraad en het organischestofpercentage van de grond meten. Handig als je de geschiedenis van een perceel niet kent. Maar hoe werkt-ie?
help
Altijd neerslag \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Stilstand van de beregeningsinstallatie in tijden van droogte kost klauwen vol geld. Preventief onderhoud verkleint het risico op onverwachte storingen in het seizoen. Laat de veiligheidsinstellingen over aan de dealer.
help
Chop chop \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
De strohakselaar is op moderne maaidorsers een standaard accessoire. Door het hoge toerental dat de hakselaar maakt, vraagt dit onderdeel speciale aandacht. Gebruikers die hun hakselaar goed onderhouden worden beloond met een lager brandstofverbruik.
help
De ploeg mennen : O werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Een kaarsrechte ploegvoor was vroeger het teken dat een boer zijn vak verstond. Tegenwoordig betekent het vaak dat hij werkt met ploegbesturing. Mooi dat iedereen recht kan ploegen, maar hoe werkt het?
help
Scheiden met lucht \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Met een luchtstroom scheidt AirSep van Grimme op de aardappelrooier de stenen van de aardappelen. LandbouwMechanisatie duikt in de gelauwerde techniek.
help
Lekkende hydrauliekcilinder : Zoek de oorzaak \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Revisie van een lekkende hydrauliekcilinder is een mooie winterklus. Kun je dat zelf of kun je de cilinder beter naar een specialist brengen? In dit artikel enkele praktische tips en de meestvoorkomende misverstanden.
help
Variabel poten \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Met een variabele pootafstand op de aardappelpootmachine kun je overal op het perceel de ideale pootafstand aanhouden. Mooi natuurlijk, maar hoe werkt dat eigenlijk?
help
Op de vierkante cm \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
PWM-techniek maakt de toediening van bestrijdingsmiddelen op plantniveau mogelijk. Precisielandbouw, zoals precisielandbouw bedoeld is. Mooi natuurlijk, maar hoe werkt die techniek eigenlijk?
help
Elektronische kluitenscheiders : Sneller dan zijn schaduw­ \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Elektronische kluitenscheiders zoeken stenen en kluiten in een stroom aardappelen en schieten die er vervolgens uit. Prachtig. Maar hoe werkt zo’n kluitenscheider eigenlijk?
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 records per pagina

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.