Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Lambermon
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Eikenprocessierups : bomen en struiken deerlijk gehavend \ Vlinders [Artikel]
Lambermon, M. \ Beaart, K. \ 2020
De bekendste rups in Nederland is op dit moment zonder meer de eikenprocessierups. Hij is afgelopen voorjaar en zomer veel in het nieuws geweest en voor het dier zelf was dat helaas geen goed nieuws. Volgens RTL Nieuws was hij zelfs “staatsvijand num ...
help
Verdwenen vlinders in de boeken Sepp: de dingen die voorbijgaan \ Vlinders [Artikel]
Lambermon, M. \ Beaart, K. \ 2019
“[I]n de ommestreken van Amsterdam [zijn] weinige soorten van Insecten te vinden, doordien de stad bijna geene Bosschen of wandelingen heeft (...) en die Wandelplaatsen welke ‘er nog zijn (...) worden tevens van zoo vele Wandelaren bezocht, dat de Ve ...
help
De boeken van Sepp : vlinders kijken en kweken in de achttiende eeuw \ Vlinders [Artikel]
Beaart, K. \ Lambermon, M. \ 2018
Sommige vlindersoorten zijn voor het eerst (in Nederland) beschreven in de boeken van vader en zoon Sepp. Veel soorten kregen van de auteurs hun Nederlandse naam. Ook staan er vlinders in beschreven die inmiddels uit Nederland zijn verdwenen. In een ...
help
De naam van het beestje : de vlinderboeken van Sepp \ Vlinders [Artikel]
Lambermon, M. \ Beart, K. \ 2018
“... zegge ik vooraf : dat ik hem het Kroon-Vogeltje noeme, ter Oorzake van het haairig Gedeelte, of Tooisel, waarmede hy boven ’t Hoofd verçierd is; doch zo Iemand een gepasteren Naam aan dezen Vlinder wist te geven, ben ik het zeer wel te vreeden, ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.