Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 161

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Miedema
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Erosion of sand at high flow velocities : an experimental study [Proefschrift]
Bisschop, Frederik \ Rhee, C. van \ Miedema, S.A. \ Visser, P.J. \ 2018
The safety level of a dike is expressed in terms of risk. Risk is defined as the product of the probability of inundation of a polder (after failure of a dike) and the expected damage (casualties, economic damage and damage to the infrastructure) cau ...
help
Power processes in eco-districts : the role of power processes in the development of eco-districts. : a deep democracy analysis of stakeholder interaction in EVA-Lanxmeer and Almere Oosterwold [Studentenverslag]
Miedema, Bouwine \ 2018
help
Goed boeren met weidevogels [Presentatie]
Miedema, T. \ 2017
Presentatie over weidevogelbeheer op melkveebedrijf Miedema. Een praktijkvoorbeeld.
help
Hakerdijken - Friesland [Video]
Miedema, S. \ [2016]
Portret van weidevogelboer Sjoerd Miedema die rekening houdt met de weidevogels door het gras op zijn land hoog te houden en door delen van zijn land onder water te zetten. Helaas krijgt hij geen subsidie, omdat zijn land niet ligt in een kerngebied ...
help
Verkenning vrijwillige lokale klimaatcompensatie, met een case studie voor de landbouw in gemeente Giessenlanden en provincie Zuid-Holland [Boek]
Balkema, A. \ Miedema, W. \ [2015]
Dit rapport beschrijft een verkenning van mogelijkheden voor vrijwillige lokale klimaatcompensatie aan de hand van modelberekeningen voor landbouwemissies en mogelijke klimaatmaatregelen in de gemeente Giessenlanden en Provincie Zuid Holland. Aan de ...
help
Plectranthus 'Plepalila' Mona Lavender \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
De planten van het geslacht Plectranthus ontlenen hun sierwaarde aan hun lipvormige bloemen en donkere, behaarde blad. Mona Lavender is een noviteit, die als snijbloem exclusiviteit uitstraalt.
help
Solidago 'Klesh13014' Estelle \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Er komt verandering in de ‘overheersing’ van de gele cultivars in het Solidago-assortiment. Estelle is een snijbloem die valt in het witte segment. Vanaf september is de noviteit beperkt verkrijgbaar.
help
Holarrhena pubescens 'Snowflake' \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Holarrhena pubescens 'Snowflake' is een compacte struik die maximaal 2 m hoog kan worden. De rijk-bloeiende plant is geschikt als kamerplant maar ook als kuipplant.
help
Pandanus tectorius 'Baptistii' \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Pandanus komt van de Maleisische plantennaam pandan, ook wel bekend van de rijstsoort. Door zijn compacte groei is de cultivar 'Baptistii' zeer geschikt om in de huiskamer te zetten. De bonte kleurstelling van het blad in opvallend.
help
Ficus microcarpa Ginseng \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Bij de Ficus microcarpa Ginseng zijn bijzondere, eeuwenoude verhalen te vertellen: van de Koreaanse Goryeo-dynastie tot de wurgkracht van de wortels. Zijn vorm maakt de plant tot een blikvanger in de kamer.
help
Dianthus 'Hilsofen' Solomio Fen \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Het grote sortiment Dianthus krijgt er een nieuwe serie bij die teruggrijpt naar de oervorm van de bloemen. De Solomio's zijn er in verschillende kleuren en hebben allemaal als kenmerk de goede houdbaarheid.
help
Dianthus barbatus 'Horpalion' Parzival Lionel : noviteit \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Dianthus barbatus is in de zomerperiode een populaire tuinplant en snijbloem. De nieuwe Parzival-serie kenmerkt zich door een jaarronde beschikbaarheid, lange stelen en grote bloemknoppen.
help
Cymbidium Yellow River 'Cognac' \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
De kleurstelling van Cymbidium Yellow River 'Cognac' maken de bloem uitermate geschikt voor het najaarsseizoen. De geel-bruine bloemen hebben een warme en luxueuze uitstraling. Ze blijven twee tot vijf weken mooi op de vaas.
help
Photinia x fraseri 'Mandarino' \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Photinia staat bekend om zijn glimmende rode blad, dat later groen verkleurt. De sierwaarde van de noviteit 'Mandarino' zit de zeer lange roodverkleuring. De plant is in vele vormen toe te passen, ook als decoratiemateriaal in boeketten.
help
Cuphea ramosissima 'Cunapibi' Cuphoric Pink \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Het bijzondere aan de nieuwe Cuphea ramossisima Cuphoric Pink is dat het een halfstruikje is dat bloemblaadjes heeft. De plant bloeit uitbundig en is dicht vertakt; voor de tuin is het dus een goede vuller.
help
Smallanthus sonchifolius \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Smallanthus sonchifolius is meer bekend onder de volksnaam yacon. De sierwaarde van de plant zit 'm met name in het blad en de nerven. Het meest bijzondere aan de plant zijn de eetbare knollen.
help
Veronica longifolia 'Charlotte' \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Miedema, L. \ 2012
Ruim twintig soorten van het geslacht Veronica komen in Nederland voor. De zomerbloem is populair als snijbloem en als vaste plant. De nieuwe cultivar 'Charlotte' heeft als extra sierwaarde bontbladig blad.
help
Workshop 1 : communicatie met de burger [Presentatie]
Miedema, M. \ [2010]
Powerpointpresentatie bij de workshop Automatisch gedrag tijdens de conferentie gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid, donderdag 14 oktober 2010. Een workshop over communicatie met de burger en overheidsbeïnvloeding. De aspekten beïnvloeding en sociale i ...
help
Varkansen : springplank naar een duurzame veehouderij : varkenshouderij met neus voor dier, ondernemer, milieu en burger-consument [Boek]
Eijk, O.N.M. van \ Lauwere, C.C. de \ Weeghel, H.J.E. van \ Kaal-Lansbergen, L.M.T.E \ Miedema, A.M. \ Ursinus, W.W. \ Jansen, A.P.H.M \ Cornelissen, J.M.R. \ Zonderland, J.J. \ 2010
'Varkansen' laat ontwerpen van integraal duurzame varkenshouderij zien. Aanleiding is de 'Toekomstvisie op de duurzame veehouderij'. Daarin staat dat de veehouderij over 15 jaar duurzaam moet zijn, dus produceert met respect voor mens, dier en milieu ...
help
Smalle trekkers \ Tuin en park techniek [Artikel]
Miedema, P. \ 2010
Wie een smalle trekker zoekt boven de 61 pk en binnen de 150 cm buitenbreedte, begeeft zich in de wereld van de smalspoortrekkers. Net als bij de compacttrekkers is er op papier volop keus. Het overzicht op de volgende pagina’s telt namelijk zestien ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.