help
Ecologische kantelpunten in de Nederlandse grote wateren : discussie memo over recente inzichten, voorbeelden en onderzoeksvragen [Boek]
Veraart, Jeroen \ Reijers, Valerie \ Lange, Marieke de \ Nes, Egbert van \ Kosten, Sarian \ Baptist, Martin \ Noordhuis, Ruurd \ Platteeuw, Maarten \ Klein, Jeroen de \ Koelmans, Bart \ Heide, Tjisse van der \ Scheffer, Marten \ Backx, Joost \ Ohm, Marieke \ Berg, Marcel van den \ Groen, Siep \ Adriaansen, Leo \ 2016
Deze memo beschrijft de inzichten en ervaringen die er op het terrein van ecologische kantelpunten recentelijk zijn opgedaan in theorie en praktijk. Het is de bedoeling om de discussie aan te zwengelen over wat deze inzichten betekenen voor het behee ...
help
Grondstoffen opnieuw in prijs gestegen \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
De grondstoffen voor veevoer zijn over vrijwel de hele linie duurder geworden. Ruwvoeders en bijproducten zijn ruim in voorraad en prijshoudend.
help
DVE-toeslagprijs gaat licht omhoog \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
Zowel de eiwitarme als de eiwitrijke producten werden in mei iets duurder. Snijmais bleef in prijs gelijk. Stro- en hooisoorten noteerden stabiele prijzen.
help
Aanbod aardappelproducten zeer ruim \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
De meeste grondstoffen zijn een paar euro goedkoper geworden. De bijproducten blijven redelijk prijsvast bij ruim voldoende aanbod.
help
KVEM- en DVE-toeslagprijs vrijwel onveranderd \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
Er zijn weinig veranderingen op de voermarkt. De markt voor grondstoffen en vochtige voeders is tamelijk rustig. Veel marktprijzen zijn licht gedaald.
help
Mengvoergrondstoffen licht in prijs gedaald \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2014
De handel in bijproducten is levendig en gaat gepaard met licht dalende prijzen. De prijsdaling van mengvoergrondstoffen werkt door in de brokprijzen.
help
Ruime ruwvoervoorraad remt handel bijproduct \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2014
De voederwaardeprijzen dalen door lagere prijzen van raapschroot en soja. De prijzen voor bijproducten blijven stabiel, ondanks de slappe handel.
help
Dure granen drijven DVE-toeslagprijs op \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2014
De mengvoergrondstoffen zijn over de gehele linie in prijs gestegen. Het aanbod aan bijproducten is ruim, terwijl de vraag ernaar slap is.
help
Granen opnieuw duurder geworden \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2014
Ondanks ruim aanbod van bijproducten zijn de marktprijzen nauwelijks veranderd. Binnen de brokgrondstoffen zijn de granen het duurst.
help
Het effect van drijvende veenmatten en kunstmatige onderwaterplanten op Blankvoorn (Rutilus rutilus) en Baars (Perca fluviatilis) in een veld experiment [Studentenverslag]
Dam, J. \ 2013
In een experperiment in de Volgermeerpolder is door middel van het plaatsen van zes enclosures in een sawa onderzocht of Blankvoorn Rutilus rutilus en Baars Perca fluviatilis een voorkeur hebben voor drijvende veenmatten en/of kunststof waterplanten. ...
help
Eiwit blijft duur \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
De eiwitrijke producten zijn en blijven duur. In de absolute prijs zit niet meer zoveel beweging. Bijproducten worden wel iets duurder.
help
DVE-toeslag fors omhoog \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
De eiwitrijke grondstoffen worden aanzienlijk duurder. De eiwitarme grondstoffen laten een wisselend beeld zien.
help
Eiwitprijs daalt voorzichtig \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
Eiwitarme en diverse eiwitrijke producten worden licht goedkoper. De prijsdaling is nog onvoldoende. De prijs van vochtige krachtvoeders stijgt juist.
help
Grondstofprijzen onverminderd hoog \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
Uit de door Livestock Research in Wageningen berekende voederwaardeprijzen per eind december 2011 blijkt dat de kVEM-prijs 15,6 cent en de kg DVE-toeslagprijs 48,3 cent bedraagt. In vergelijking met eind november 2011 betekent dit in beide gevallen e ...
help
Soja flink goedkoper \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
De meeste grondstoffen en enkelvoudige voeders zijn voor het eerst in lange tijd in prijs gedaald. De prijzen voor bijproducten stabiliseren.
help
Prijsdaling van korte duur \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
Mengvoedergrondstoffen blijven duur. Van een permanente prijsdaling is voorlopig geen sprake. Bijproducten blijven redelijk stabiel in prijs.
help
Grondstoffen duurder \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
De voederwaardeprijzen veranderden nauwelijks in juni 2012. Bij grondstoffen en enkelvoudige voeders loopt het aanbod nu duidelijk terug.
help
Grondstofprijzen stijgen opnieuw \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
Plantaardige eiwitten worden steeds duurder. De hogere DVE-toeslagprijs vertaalt zich in prijsstijgingen voor eiwitrijke producten.
help
Vorst en handel drijven eiwitprijs op \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
De DVE-toeslagprijs stijgt door prijzige eiwitrijke grondstoffen. Ook granen zijn duurder. Daarentegen is de bijproductenmarkt rustig en prijshoudend.
help
Voederwaardeprijs opnieuw omhoog \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2012
Hogere voederwaardeprijzen doen de prijzen voor grondstoffen stijgen. Bijproducten worden iets goedkoper en zijn in trek.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.