help
Megaschade door minimonsters : schade al meer dan € 80 miljoen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Beukema, E. \ Esselink, W. \ Oppewal, J. \ Poelsma, B. \ 2015
Een ongekende veldmuizenplaag teistert Friesland. Nu bestrijden heeft amper zin, zeggen deskundigen. Een volgende ramp voorkomen is de boodschap. Maar hoe?
help
Nog te veel hoge scores \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2014
Het gros van de vleeskuikenhouders heeft actie ondernomen om voetzoollaesies te beperken. Toch waren in 2013 de gemiddelde scores in 650 van de ruim 2.000 stallen te hoog.
help
Eisen op (kleine) maat \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Voor pluimveehouders die werken met met JA57-dwergmoederdieren van fokkerijorganisatie Hubbard wordt een aanvulling gemaakt in de welzijnsverordening vleeskuikenouderdieren uit 2003. De welzijnseisen voor dit ras worden versoepeld.
help
Lekker lage scores met turf \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Het aantal voetzoollaesies is met het gebruik van turf als strooiselproduct goed binnen de perken te houden, zo ondervindt vleeskuikenhouder Herman Harink in Almelo.
help
Extra aandacht voor kreupelheid \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Als het gaat om voetzoollaesies en medicijngebruik blijft kuikenhouder Arnoud Boerma binnen de perken. Punt van zorg is het aantal kreupele kuikens na de vierde week.
help
Hekel aan hittestress \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Martin Nijkamp koelt zijn twee nieuwste stallen, indien nodig, met padcooling en tunnelventilatie. In drie oudere stallen combineert hij padcooling met nevelkoeling.
help
Bevruchting op peil \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Jan Breteler werkte drie jaar met een proefopstelling van het nieuwe Veranda-systeem van Vencomatic. "Verhalen over achterblijvende bevruchtingspercentages met ouderdieren in groepshuisvesting zijn verleden tijd". Alle groepshokken hebben een verhoog ...
help
Op weg naar 100% klimaatneutraal \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Vleeskuikenhouders Frans en Willemien Uit het Broek bouwden twee stallen volgens het nieuwste Terra Sea-concept. Een investering in energiebesparing en een optimaal stalklimaat.
help
Bij nacht en ontij \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Onlangs heeft een pluimveehouder in zijn stal in Oost-Nederland professionele opnameapparatuur gevonden. Is de pluimveesector - in navolging van de varkenshouderij en konijnenhouderij - het volgende doelwit van dierenactivisten?
help
Vermoedens bevestigd \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Zijn voer en voerleverancier nu echt van invloed op het antibioticagebruik, zoals zovelen denken? Ja dus. Harde cijfers bevestigen dit. Pluimveedierenarts Paul Cornelissen geeft uitleg.
help
Opblaaswand bespaart 80% gas \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Een opblaasbare wand was voor de inventieve scharrelvleeskuikenhouder Tseard Snoek de oplossing om definitief af te rekenen met de uit de klauwen gelopen gasrekeningen.
help
Te lijf met de gasbrander \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Legpluimveehouder Jan Zwaneveld bestrijdt bloedluis tijdens de leegstand met een kleine gasbrander. 'Daarmee kun je bijna overal bij en pak je ook de eitjes aan. Ook tijdens de ronde moet het kunnen.'
help
Broeden en mesten op één locatie \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Klaas Knol bouwt net over de Duitse grens een innovatief kuikenbedrijf. Daar gaat hij op één locatie zowel broeden als mesten. Dat is efficiënt: kostprijs 4 cent per kilo lager dan op een regulier NL.-bedrijf.
help
'Wondermiddel' redt de ronde \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
3.500 dode hennen in vijf weken: de eerste volle ronde van Marco en Chantal Hoogzaad, houders van 34.000 vleeskuikenouderdieren, begon rampzalig. Een op natuurlijke wijze gefabriceerd aanvullend diervoeder bleek de reddingsboei. Het aantal nieuwe gev ...
help
Twee belangenbehartigers, één doel \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Raymond Jansma en Ben Beerens dienen de belangen van dezelfde doelgroep: de vermeerderaars. In Pluimveehouderij vertellen ze over hun speerpunten, de onderlinge samenwerking en de uitdagingen waar de sector voor staat. NVP'er Raymond Jansma: "We werk ...
help
'Dit had veel eerder gemoeten' \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Vleeskuikenhouders Karst en Gerri Kleine houden 10.000 vleeskuikens voor het Gildehoen-concept. Ze doen dat zonder antibiotica te gebruiken.
help
Schijnleggers na bedrijfsuitbreiding \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Het vleeskuikenouderdierenbedrijf van Ruth en Ans Kuipers groeide flink. De nieuwbouw bevalt tot dusverre uitstekend, maar in de eerste ronde deed zich wel een probleem voor.
help
Opgefriste etagestal \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Wim Legemaat en Gea Hulstein gaan hun etagestal uitbreiden van 23.000 naar 40.000 kippen. De legpluimveehouders investeren bovendien in arbeidsgemak en een mestdroogtunnel.
help
Liever beter dan groter \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Vleeskuikenhouder en akkerbouwer Jan Pieter Bierema in Usquert (Gr.) vertelt over zijn bedrijfsstrategie: optimaliseren. De vleeskuikenhouder heeft ook een duidelijke mening over Wakker Dier en de almaar groter wordende voercoöperaties.
help
Tips & trucs herlezen \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Met de kennis van nu laat Rick van Emous (45) zijn licht schijnen over zijn boekje Tips & Trucs, om het uitkomstpercentage te verbeteren. Het maakte vier jaar terug furore, inmiddels zijn er wat andere inzichten.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 records per pagina

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.