Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 39

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Rijnsburger
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Very High Flexion-banden op een rij : VF maakt minder­ indruk \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
De VF-band bestaat vijftien jaar. In 2004 bracht Michelin met de XeoBib de eerste VF-band op de markt. Maar wat is een VF-band eigenlijk? Een overzicht van de 38 en 42 inch-banden.
help
Vering verder verfijnd : Ferris ISX800 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
Ferris heeft sinds jaar en dag het bestuurderscomfort hoog in het vaandel. Met de komst van de ISX800 gaat het merk nog een stapje verder. Twee parallello­grammen met draagarmen zorgen voor een volledig onafhankelijke vering.
help
Mild voor de bodem \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
Poster. De PolyLine is een serie mesttanken van Fliegl.
help
Automatisch melken : zes merken robots vergeleken \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
Afgelopen jaren is er veel veranderd op de robotmarkt. In 2018 kwamen vier merken met een gloednieuwe robot of werd een model opgefrist. Hoog tijd voor een overzicht van wat er zoal te koop is op de melkrobotmarkt.
help
Inkuilen en stalvoeren : boerenopraapwagens op een rij : thema voederwinning \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
Wie gras op stal voert en zelf inkuilt, kijkt al snel naar een jonggebruikt of nieuw exemplaar. Wat is er zoal te koop in de boerenklasse? Een overzicht van de wagens van 25 tot en met 35 kuub.
help
Cirkelhark afstellen : schoon harken in mooi zwad \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
De snelheid van de oogsttrein en de kwaliteit van het product in de silo is voor een groot deel afhankelijk van de afstelling van de cirkelhark. Een aantal tips van Veehouderij Techniek.
help
Degelijkheid ten top : McHale ProGlide-schijvenmaaier \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ Rooijakkers, P. \ 2019
De Ierse fabrikant McHale bouwt oerdegelijke – maar daardoor wel wat zware – maaiers met een geavanceerd ophangsysteem. Veehouderij Techniek inventariseert de ervaringen van gebruikers.
help
Dubbeltest Elho-zwaders : schoon harken in zwaar gewas \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
De firma Groenewegen in Warmenhuizen (NH.) haalt het complete programma zwaders van de Finse fabrikant Elho naar Nederland. Hoe doen de machines het onder Nederlandse omstandigheden? Veehouderij Techniek testte de Elho V-Twin 750 en V-Twin 950 Super ...
help
Wat schuift het? : overzicht voeraanschuifrobots \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2019
Voer aanschuiven. Doe je dat met de minishovel, met de hand of toch met een robot? Eén ding is zeker: een robot slaat nooit een ronde over. Veehouderij Techniek zette de belangrijkste op een rij.
help
Zwaargewasschudder : Ierse schudder met haaktand \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
Lely was tot voor kort de enige fabrikant die een haaktand monteerde op zijn schudders. Lely verdwijnt van de markt en nu monteert Malone de tanden op de Tedd-Air-schudders. Een impressie.
help
Snel terugverdiend : Ierse Grass Tech-stalvoerwagen \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ Beerling, W. \ 2018
Of een investering loont, is vaak lastig uit te rekenen. Maar Nederlandse gebruikers van de Grass Tech Grazer zijn ervan overtuigd dat een investering in deze stalvoerwagen snel is terugverdiend.
help
Degelijke Samasz-maaier overtuigt \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
Machines van Poolse makelij staan vaak bekend om de slechte afwerking en niet goed doordachte details. En een lagere prijs natuurlijk. Samasz bewijst dat het anders kan. Wel heb je voor de Samasz KT 301 SH een flinke trekker nodig om de wielen aan de ...
help
MH GR 1640 LEH-bollenrooier : Modulair in de bollen \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
MH Speciaalmachines bouwt naast klantspecifieke machines een lijn werktuigen voor de bollenteelt. LandbouwMechanisatie zag het nieuwste type bollenrooier aan het werk bij Gouwenberg Bloembollen.
help
Strengere voertuigeisen : Sneller stilstaan \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
De toelatingseisen voor trekkers en getrokken werktuigen en kiepers zijn aangescherpt.
help
Emmegiemme Eco7 6 + 1 : Kramer Eco ploeg \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
W.N. Kramer uit Burgerbrug (NH) importeert sinds kort de ecoploegen van het Italiaanse Emmegiemme. De turquoisekleurige ploegen zijn een mooie aanvulling op de Ermo-ploegen van de kersverse importeur.
help
Brede band : diepere verdichting \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
Ondanks bredere banden is het probleem van bodemverdichting toegenomen. Dat komt doordat ook de lasten toenemen. Brede banden hebben alleen zin als je de bandenspanning verlaagt en de last niet verhoogt.
help
Maaien is meten : maaier staat vaak te diep \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
Veel veehouders en loonwerkers maaien te diep. Dit heeft een negatief effect op de hergroei en de voederwaarde van de graskuil. Van de trekker af dus, en meten.
help
Onkruid te lijf met citrusbrandstof : duurzame energie : thema onkruidbestrijding \ Tuin en park techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
Afvalverwerker Meerlanden wil reststromen op een duurzame manier tot waarde brengen. Zo gebruikt loonbedrijf Roodenburg citrusbrandstof om het water voor de onkruidbestrijding op te warmen.
help
Melkveehouder op het rechte pad \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
In Denemarken wordt het al veel toegepast: Controlled Traffic Farming (CTF). Oftewel: op het grasland rijden trekkers en werktuigen op vaste rijpaden, zodat het gras daartussen nooit wordt bereden. Heeft dat zin en wat moet er allemaal gebeuren als j ...
help
Breedspreidinrichting : volvelds afleg zonder schudden \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ 2018
De drie meter brede maaier met kneuzer is populair. Veehouders kiezen deze maaier vaak in combinatie met een breedspreidinrichting. Veehouderij Techniek zette de belangrijkste aanbieders op een rijtje.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.