Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Serpieters
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Dossier Uitzicht door inzicht II \ Management&techniek [Artikel]
Vleeschouwers, B. \ Vos, E. \ Serpieters, V. \ 2017
help
Lean-management in land- en tuinbouw \ Management&techniek [Artikel]
Serpieters, V. \ 2017
Op 7 februari kwam de Deense consultant Susanne Pejstrup naar West-Vlaanderen om een inleiding in het Lean-denken te geven aan enkele melkveehouders. Maar wat is Lean-management en wat kan het betekenen voor een melkveehouder?
help
Procesoptimalisatie : lean-management ook voor de sierteelt? \ Sierteelt&groenvoorziening [Artikel]
Serpieters, V. \ 2017
De afgelopen jaren ontwikkelde de Deense organisatie SEGES enkele Lean-tools en technieken om toe te passen op melkveebedrijven. LEANdenken kan een meerwaarde bieden voor alle sectoren in land- en tuinbouw. In dit artikel vertaal ik de LEAN-boodschap ...
help
Dossier Bedrijfsopvolging doordacht aanpakken \ Management&techniek [Artikel]
Dieleman, P. \ Serpieters, V. \ Swennen, J. \ Viaene, B. \ Samyn, S. \ Tack, C. \ Tits, C. \ Cobbaert, C. \ 2016
Sinds twee jaar is alle kennis die binnen de Boerenbondgroep werd opgebouwd op het vlak van bedrijfsopvolging en het begeleiden van bedrijfsovernames gebundeld in het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging. Vroeg beginnen praten met elkaar en over alles wat ...
help
Dossier Wat is jouw toekomstvisie voor je bedrijf? \ Management&techniek [Artikel]
Vos, E. \ Serpieters, V. \ Vleeschouwers, B. \ Van Bavel, J. \ Dieleman, P. \ 2015
De wereld is constant in beweging. Er gebeurt ontzettend veel rondom ons, en dat beïnvloedt ieder individu en ieder bedrijf. Maar wat betekenen onder meer conjunctuurverschillen en veranderende wetgeving voor de richting van jouw bedrijf? En vooral, ...
help
Logistiek transport tussen West-Vlaanderen en regio Gent : eerste resultaten van een online bevraging \ Sierteelt&groenvoorziening [Artikel]
Serpieters, V. \ 2014
Eind 2013 liep er een online bevraging gericht naar de siertelers in West-Vlaanderen om een beeld te krijgen van de huidige toestand op gebied van het logistieke transport van planten richting de Gentse regio. Wij informeren over de eerste resultaten ...
help
Extra uitzicht door inzicht : dossier \ Sierteelt&groenvoorziening [Artikel]
Serpieters, V. \ Van Olmen, J. \ Vos, E. \ 2014
In dit dossier aandacht voor de volgende artikelen: Een project over inzicht in het ondernemerschap; Bedrijfseconomische opvolging meer dan ooit nodig!; Uw bedrijf bekeken vanuit managementoogpunt.
help
Uitzicht door inzicht : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Serpieters, V. \ Van Olmen, J. \ Swennen, J. \ Vos, E. \ Vandenbosch, A. \ Focke, R. \ 2014
In dit dossier de volgende artikelen; 1. Een project over ondernemerschap 2. Bedrijfseconomisch inzocht, meer dan ooit nodig 3. Financiële analyse van je bedrijf 4. Land- en tuinbouw bekeken vanuit managementoogpunt 5. Ik bekijk mijn cijfers nu ander ...
help
Marketing, wat wil de consument? : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Serpieters, V. \ Smet, S. \ Van Bavel, J. \ Van Dijck, L. \ 2013
In dit dossier artikelen over: 1) Wat is marketing? 2) Communiceren met impact. 3) Bepaal de juiste prijs. 4) Actief in B2B- of B2C-markt? 5) De kracht van een doordachte huisstijl. 6) De marketing moet nog beginnen. 7) Inspelen op gezondheid en gema ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.