help
Schoon houden : Eco Clipper \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2020
De elektrisch aangedreven Eco Clipper is ontwikkeld voor grotere grasvelden van graszodenkwekers en sportvelden. Een generator die door de aftakas wordt aangedreven, wekt de benodigde stroom op. Het schoonhouden van de elektromotoren en de generator ...
help
Mijn machine : Nido Stratos \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2020
Ik strooi natzout op een vaste route van fietspaden in Flevoland. De strooier wordt via de wielnaaf van het voertuig aangedreven. Vanuit de cabine kan ik de zoutstrooier in- en uitschakelen en de strooihoeveelheid aanpassen.
help
Trilo VCU200 : Snijden in het gras \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2020
Het afstellen van een verticuteermachine komt heel nauw. Maar let op: goed afstellen is alleen mogelijk als de verticuteerder goed is onderhouden.
help
Temperaturen : Heetwatermachine \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2020
Onkruid bestrijden met heet water gaat uitstekend als het water heet genoeg is. Daarnaast is het zaak om de filters schoon te houden en te controleren of er nog voldoende ontkalkingsmiddel aan boord is.
help
Smeren maar… : Klepelbak aan maaiarm \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
Een klepelmaaier veroorzaakt grote krachten op de maaiarm. Het maaien in watergangen of maaien onder droge omstandigheden maakt het noodzakelijk om lagers en andere draaipunten regelmatig door te smeren.
help
Klussen aan de brander : Hoaf Weedair \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
Een heteluchtonkruidbrander werkt op gas en met hoge temperaturen. Om risico’s voor de omgeving en jezelf te minimaliseren moet je de machine dagelijks kritisch nalopen.
help
Koppensneller : kleine stobbenfrees \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
De stobbenfrees werkt het laatste deel van de afgezaagde boom tot onder het maaiveld weg. Daarbij draaien de beitels, niet alleen door de stobbe, maar ook door de grond. Goed onderhoud is daarom van groot belang.
help
Lucht in de grond : beluchter \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
Met een beluchter geef je verdichte sportvelden lucht, zodat het gras weer ongestoord kan groeien. Deze machine gebruik je maar een korte periode en daarna staat de machine bijna een jaar stil. Dat vraagt om voorzorgsmaatregelen.
help
Zout op elke slak : Schuitemaker Igloo S2400 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
Een natzoutstrooier moet vaak bij nacht en ontij uitrukken om gladdigheid op wegen en fietspaden te bestrijden. Stilstaan is geen optie. Dat hoeft ook niet als de machine in tiptop-conditie verkeert. Wees kritisch op het onderhoud.
help
Wereldsuikermarkt heeft eigen dynamiek \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Simmelink, J.J. \ 2019
Sinds de afschaffing van het suikerquotum beïnvloedt de wereldmarkt de Europese suikermarkt sterker dan daarvoor. ‘De wereldmarkt’ voelt vaak als een abstract begrip, maar achter de wereldmarkt gaat een complexe wereld schuil.
help
Veilig bosmaaien : Husqvarna 545RXT \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
Een goed onderhouden bosmaaier is niet alleen een behoud voor je machine, maar ook een goede zaak voor je eigen veiligheid en die van je omgeving
help
Almaar doorzaaien : Vredo Turf-Fix : Onderhoud \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
Met doorzaaien kun je een grasmat vernieuwen zonder hem helemaal over de kop te halen. De kwaliteit van het doorzaaiwerk is afhankelijk van de staat van de machine en een goede afstelling.
help
Machinehart : hydrauliekolie in wiellader \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Het hydraulisch systeem is het hart van een wiellader. Goed onderhoud is de basis van een lange levensduur met weinig storingen. Dit begint met het dagelijks onderhoud dat de gebruiker zelf kan uitvoeren. Voor het periodieke onderhoud kun je het best ...
help
Veilig de lucht in : klimmateriaal \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Voor de controle en snoeien in bomen wordt veel gebruik gemaakt van klimmateriaal. Dat moet buiten de reguliere keuring om dagelijks worden gecontroleerd op deugdelijkheid.
help
Accu-toestand : accu elektrisch voertuig \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
In de groensector neemt het aantal elektrische voertuigen flink toe. Deze voertuigen hebben een flink accupakket. Het accutype bepaalt hoe je hem in tiptop-conditie houdt.
help
Als er een draadje los zit : signaaldraad repareren : thema maaien \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Een robotmaaier heeft verschillende signaaldraden nodig om volautomatisch een grasveld te kunnen maaien. Bij draadbreuk valt het signaal weg. Hoe los je dit probleem op zonder dat je de hele tuin overhoop haalt?
help
Lager vervangen \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Een mes van een cirkelmaaier draait in een maaiseizoen heel wat rondjes. De lagers zorgen ervoor dat dit soepel gaat. In het maai­seizoen smeer je de lagers regelmatig. ’s Winters controleer je ze en zonodig vervang je ze.
help
Na het maaiseizoen : onderhoud : zitmaaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Voordat je de gazonmaaier in de winter wegzet, is het zinvol om de maaier kritisch te controleren op slijtage en de machine alvast een onderhoudsbeurt te geven.
help
Water onmisbaar \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Met het verbod op chemische onkruidbestrijding op verhardingen is het belang van vegen toegenomen. Voor een goede werking van de veeg-zuigwagen is het van belang om de machine regelmatig te reinigen met veel water.
help
Fris op de maaier : cabine zitmaaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Prettige werkomstandigheden in de cabine leveren een bijdrage aan de kwaliteit van het maaiwerk. Daarnaast verhoogt een prettige werkplek de arbeidsvreugde. Daardoor word je minder moe en houd je het werk langer vol.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.