Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 148

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Vlaanderen
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Acht bandenvulmeters getest : Presteren onder druk \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Vlaanderen C. \ 2020
De meetresultaten van banden­vulmeters lopen ver uiteen­, als je de geruchten moet geloven. Landbouw­Mechanisatie nam de proef op de som en testte acht meters en contro­leerde of ze afwijken van de werke­lijke bandenspanning.
help
In productie : Kleinere MultiToolTrac in de maak \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2020
Verstopt op een beveiligd industrieterrein in Arnhem (Gld.) staat in een werkplaats een frame met twee assen op een aantal assteunen. In het frame ligt een FPT-dieselmotor met een stroomgenerator. Het is het begin van een nieuwe hybride MultiToolTrac ...
help
Nieuwe diesel en lpg-heftrucks van Linde : Knap doordacht \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2020
Linde introduceert de 1202-heftruckserie die bestaat uit de H20, H25, H30 en H35. Een schonere motor die voldoet aan de Stage V-eisen, beter zicht rondom en het digitaal versturen van de machinedata geven glans aan deze goed doordachte machine.
help
Camera’s vervangen de buitenspiegels : Spiegelloos \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2020
Camera’s die de functie van de buitenspiegels overnemen. Het duurt niet lang meer of we zien deze techniek terug op trekkers en oogstmachines. De apparatuur is namelijk beschikbaar. Wanneer gaat de eerste fabrikant overstag?
help
Van berm tot sportveld : Peruzzo Triflex klepelmaaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
help
Veel verwerker : AS-Motor 1040 Yak \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Klepelen is een trend. Om die reden ontwikkelde AS-motor de Yak, één van de eerste ruwterrein­ zitmaaiers met klepelbak. De Yak is een doorontwikkeling op de Sherpa-serie. De machine beklimt echter steilere hellingen, maait ruiger terrein en zit slim ...
help
Stoom op stroom : Keckex Komex K12V \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Menig heetwateronkruidbestrijder heeft een brandstofmotor of je sluit hem aan op het lichtnet om de waterpomp in beweging te krijgen. De Komex K12V van het Oostenrijkse Keckex werkt op een 12 volts gelaccu die een elektromotor voedt en die drijft op ...
help
Gedragen spuit slaat terug­ : compacte Tecnoma-spuit met 2D-ophanging \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Dankzij geavanceerde techniek, compacte afmetingen en forse boombreedtes boksen gedragen spuiten steeds beter op tegen getrokken en zelfrijdende varianten. Ook Tecnoma gaat de strijd aan en voorziet de Maxis van een 30 meter brede spuitboom met actie ...
help
Voor in de hoekjes : Holder X 45i \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Holder komt met de X 45i, een compacte machine met benzinemotor waarmee je probleemloos de stad in kunt. In combinatie met een veegunit is de machine perfect voor het vegen van krappe doorgangen en hoeken.
help
Compact en traploos : Steyr 4130 Expert CVT \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Als New Holland de T5 AutoCommand heeft en Case IH de Vestrum met CVXdrive, dan kan Steyr, eveneens onderdeel van CNH, natuurlijk niet achterblijven. De fabrikant komt met de 100 tot 130 pk sterke Expert-serie met een traploze transmissie. Ondanks de ...
help
Compact en traploos : Steyr 4130 Expert CVT \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Na New Holland en Case IH heeft nu ook het derde CNH-merk, Steyr, een compacte trekkerserie met een traploze bak: de Expert CVT-serie. Ondanks de beperkte afmetingen is er genoeg ruimte in de cabine.
help
Duitse zoektocht : vakbeurs Agritechnica \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ Vlaanderen, C. \ 2019
Op landbouwmachinetentoonstelling Agritechnica in Hannover (D.) verwacht je geen grote noviteiten voor de groensector. Wij namen de proef op de som en stuitten toch op een paar leuke nieuwtjes.
help
Zuigen maar … : Zuigvoertuig Kemp Schalkwijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Kemp Schalkwijk heeft een JCB-verreiker laten ombouwen tot zuigvoertuig voor het weghalen van de eikenprocessierups. Een overdrukcabine beschermt de chauffeur tegen de brandhaartjes.
help
GG-GKB LumberJack 450 : Knippen en zagen \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Voor het snel rooien van bomen werkt Groenprojecten Madestein met een nieuwe LumberJack-bomengrijper met zaag- en knipfunctie aan een Sennebogen 821. Groeneveldt Grijpers uit Groot-Ammers ontwikkelt en produceert deze grijpers samen met GKB Machines. ...
help
Datagestuurd strooien : Data bepalen de route \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Een strooiroute uitstippelen aan de hand van realtime data. Machinefabrikanten werken aan platforms die dynamische strooiroutes opstellen.
help
Elektriciteit steelt de show \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ Horst, A. van der \ Lentz, J. \ Vlaanderen, C. \ 2019
Met een nieuwe tuin- of parkmachine met een benzinemotor – of kwalijker nog een dieselmotor – krijg je de handen niet meer op elkaar op vakbeurs GroenTechniek Holland. Het is allemaal stroom, accu en elektriciteit wat de klok slaat. De markt vraagt e ...
help
Blazer met zijstarter \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Stihl introduceert de BR 800 C-E. De C staat voor comfort wat zich uit in een telescopische blaaspijp en een degelijk draagstel. De E is van ErgoStart: je start de motor zonder dat je de bladblazer van je rug hoeft te halen.
help
Robuuste mini-maaiarm \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ Lentz, J. \ 2019
Het Duitse familiebedrijf Dücker bestaat al meer dan 100 jaar. Deze kennis en ervaring zie je terug in de KBM 350-maaiarm. Door het gebruik van zeskantige stalen kokers op de nieuwste modellen, is de maaiarm heel robuust. Keerzijde is wel dat de maai ...
help
Zaagbroek: wel wassen, niet naaien \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Zaagbroeken, de meeste hoveniers en boomverzorgers zien er het nut wel van in. Maar er bestaan ook veel onduidelijkheden over het wassen, passen en repareren van deze broeken. De aanschaf van een goede broek is een hele opgave.
help
Broeidetectie : Sensor meet baaltemperatuur \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2019
Broeisensoren houden de temperatuur van je balen in de gaten. Loopt de temperatuur te hoog op, dan krijg je een waarschuwing op je telefoon. De installie en werking is eenvoudig. De sets zijn wel prijzig.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.