help
Giovanni Esposito, directeur innovatie Argo Tractors : ‘Chauffeur centraal’ \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Hij bedenkt de nieuwste technieken voor Landini- en McCormick-trekkers. Een gesprek met Giovanni Esposito over elektriciteit, robots en rupsen.
help
Ontwikkelingen gaan langzaam : Terug naar de toekomst­ \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Rijnsburger, F. \ Zevenbergen, G. \ 2020
Tien jaar terug schetste LandbouwMechanisatie hoe een trekker er in 2020 uit zou kunnen zien. Sommige voorspellingen zijn uitgekomen, andere niet. Tien jaar na dato blikt LandbouwMechanisatie terug op de LM Fututrac 2020.
help
Spoeler : Homburg Delta-drainreiniger \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Homburg Holland, één van de drie Nederlandse fabrikanten van drainreinigers, heeft de Delta vernieuwd. De machine oogt modern, degelijk en doordacht. Tijdens het werk blijkt dat ook het geval.
help
Eindelijk duidelijkheid : 10 vragen over het trekkerkenteken \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Het is zover. Na jaren overleg is de Tweede Kamer het erover eens dat er een trekkerkenteken moet komen. Op 1 januari 2025 moeten­ trekkers en aanhangers zijn van een nummerplaat. Tien vragen over het kenteken.
help
Zetor Proxima HS 120 generatie 2 : Neuscorrectie \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Zetor plaatste een Pininfarina-neus en een nieuw cabinedak op de trekkers uit de Proxima. Onderhuids veranderde er weinig. De rechttoe rechtaan-trekker doet nog steeds precies wat hij doen moet.
help
Infographic: Ietsje beter \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
In 2019 zijn volgens de landbouwmachinebrancheorganisatie Cema 191.587 nieuwe trekkers quads en verreikers geregistreerd. Naar verwachting zijn er daarvan 154.321 echte landbouwtrekkers. De trekkerverkoop ligt daarmee circa 5 procent hoger dan in 201 ...
help
De impact van corona : Drama \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
De maatregelen om het nieuwe coronavirus in te dammen, hebben het openbare leven stilgelegd. Landbouwmachinebouwers sluiten fabrieken. Omdat het moet of omdat er toch geen machines verkocht worden.
help
Vooruitgang : Sulky Progress P100 \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Het Franse Sulky heeft zijn zaaimachines vernieuwd. Met de rijk uitgeruste en goed doordachte Progress P100 kun je met gemak in de stoppel zaaien, zo blijkt na het zaaien van de eerste gangen.
help
Thomas Herlitzius, Technische Universiteit Dresden : ‘Robot maakt dom’ \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen G. \ 2020
Autonome machines maken mensen dom. Ze steken geen tijd meer in het onderhouden van hun kennis. Het is één van de knelpunten die Thomas Herlitzius tegenkomt bij de ontwikkeling van robotzwermen.
help
Een band is zwart \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Massey Ferguson toonde tijdens Agritechnica de Next. Deze trekker van de toekomst heeft witte banden. Maar is een band waarin geen roet is verwerkt, ook echt de toekomst?
help
Kenteken komt : Trekkerkenteken \ Tuin en park techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Het is zover. Op 1 januari 2025 moeten trekkers en aanhangers zijn voorzien van een nummerplaat. Tien vragen en antwoorden over het kenteken.
help
Drukloos \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Je kent het wel: bij het aankoppelen van een machine blijkt één van de hydrauliekslangen nog onder druk te staan. De Druckmaster lost dat op. En daarmee hoort het apparaatje thuis in elke gereedschapkist.
help
Stevig : Cat S61 \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
De telefoon van een akkerbouwer moet tegen een stootje kunnen. Want ongelukjes zitten in een kleine hoekje. Weinig smartphones voldoen aan die eisen. De Cat S61 wel. Daar betaal je ook voor.
help
Jeroen Wolters (l) en Han Hilbrands : ‘Het gaat te langzaam’ \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Jeroen Wolters en Han Hilbrands, de tweekoppige directie van Smart Agro Technology, willen dit jaar de landbouwrobot bij de Nederlandse akkerbouwer introduceren. Als loonwerker en verkoper. ‘Het kan.’
help
Balans onder de uier : SAC-arm ontlast melker en koe \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Soms zijn vindingen zo eenvoudig, dat je je afvraagt waarom ze niet eerder zijn bedacht. Eén van die vindingen is de Balansarm van SAC. Die doet wat zijn naam belooft en houdt het melkstel op hoogte.
help
De 10 van de jaren 60 \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Een decennium van opbouw wordt opgevolgd door een periode van welvaart. In de landbouw zorgt een toenemend tekort aan personeel voor een efficiëntieslag. Trekkers en machines worden groter. Een overzicht van de belangrijkste vindingen uit de jaren ze ...
help
De 10 van de jaren 70 \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
De welvaart van de jaren zestig brokkelt in de jaren zeventig stukje bij beetje af. Maar de landbouw maakt glorietijden mee.
help
Tandenwissel : Kverneland Enduro Pro 3000 \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
Kubota-dochter Kverneland vervangt de populaire CLC-cultivator door de nieuwe Enduro. Net als zijn voorganger is de machine voorzien van snel verwisselbare slijtdelen. Daardoor is de cultivator van alle markten thuis.
help
Geen weg terug : Kioti ZXC48 EU \ Tuin en park techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2020
De Zuid-Koreaanse fabrikant Kioti bouwt sinds november vorig jaar zeroturnmaaiers. Vier modellen komen naar Nederland. Tuin en Park Techniek reed met de ZXC48 EU. Een eenvoudige, maar degelijke maaier met potentie.
help
Nieuwe bak – New Holland pakt verreiker aan \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2019
New Holland heeft zijn verreikers vernieuwd. Op het eerste gezicht valt vooral de nieuwe kleur en naam op. Maar er is meer. Het is met name de nieuwe Carraro-transmissie die het verschil maakt.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.