Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==302-E
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Energieeffizienz: Einsparpotenziale sind längst nicht ausgeschöpft \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Ludewig, R. \ 2012
In de afgelopen jaren is bij de bedrijfsleiders van grote commerciële kassen het bewustzijn voor de energie-efficiëntie enorm gestegen. Hier valt dan ook enorm veel winst op dit gebied te behalen.
help
Produktion unterm Doppelschirm \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Springer, P. \ 2012
Energiebesparende maatregelen zijn niet meer weg te denken in het bedrijf van Anthurium telers Gerhard en Peter Opschroef in Straelen aan de Nederrijn in Duitsland.
help
PlantEye - die Verfeinerung des grünen Daumens \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Peters, s. \ 2012
PlantEye is een plantenscanner die de groei van het gewas in de kassen vastlegt. Het apparaat wordt eenvoudig op het gietsysteem gemonteerd. Dit ingenieuze systeem van de Firma Phenospex uit Aken heeft in Duitsland de innovatieprijs in de tuinbouw 20 ...
help
Wind im Gewächshaus: Luftschichten effizienter durchmischen \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Springer, P. \ 2011
De situatie bij gesloten energieschermen kan 's nachts problemen geven als in de kas een sterk ontwikkelde temperatuurstapeling ontstaat.
help
Mithilfe der Sonne aus der Energiekrise \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Springer, P. \ 2011
De fotovoltaische cellen zorgen voor de elektrische energie waarop de meest geavanceerde elektrotechnische systemen in de kassen kunnen functioneren. De firma Sonnenstraelen GmbH in Straelen, Duitsland, is gespecialiseerd in fotovoltaische technologi ...
help
Anbau unter Glas: Sieht so die Zukunftslösung aus? \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Springer, P. \ 2011
Aan de hand van twee voorbeelden in de Nederlandse glastuinbouw in Zuid-Holland wordt bekeken wat de stand van zaken is op het gebied van een efficient gebruik van energiebesparende maatregelen.
help
Gartenbautechnik im Zeichen der Energiefrage - auch an der IPM \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Springer, P. \ 2011
Op de internationale vakbeurs IPM die in januari 2011 in Essen werd gehouden werden veel innovatieve projecten van Wageningen UR Glastuinbouw getoond. Een aantal ervan worden in dit artikel besproken.
help
Wärmeenergie aus dem Gewächshaus \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Hörr, S. \ 2011
Ingenieurs van de Technische Universiteit Berlijn hebben een een plantenverwarming ontwikkeld die onafhankelijk van het seizoen warmte opwekt. Het systeem functioneert niet alleen met planten maar overal waar waterdamp ontstaat.
help
Gigantische Glashausflächen mit integrierter Photovoltaikanlage \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Sigg, C-R. \ 2011
Het tot op heden grootste project van de kassenbouwfirma Rabensteiner werd in Zuid-Tirol (It.) gerealiseerd bij het kweekplantenbedrijf Gruppo Padana. De hoogst innovatieve en energie-efficiënte nieuwbouw van de kassen die uitgerust zijn met in de da ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.