Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 20

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==302-E
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
De uitdagingen van telen op water [Video]
Vermeulen, T. \ 2015
Tycho Vermeulen van Wageningen UR Glastuinbouw vertelt over de mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van telen op water. Deze film is gekoppeld aan een uitgebreid artikel in KAS editie 5 - 2015.
help
Onderwijsmodule telen op afstand [Video]
2014
Onderwijsmodule van het Centrum voor innovatief vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen over het digitaal aansturen van de teelt op afstand, bijvoorbeeld via de klimaatcomputer. Aandacht voor het monitoren van teelttechnieken van meerdere teelten o ...
help
Onderwijsmodule techniek in de kas [Video]
2014
Onderwijsmodule van het Centrum voor innovatief vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen over techniek in de kas. Technisch inzicht is een vereiste om storingen op te kunnen lossen in technische systemen bijvoorbeeld, klimaatcomputers en teeltsystem ...
help
Onderwijsmodule geavanceerde technische installaties glastuinbouw [Video]
2014
Onderwijsmodule van het Centrum voor innovatief vakmanschap, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen over geavanceerde technische installaties in de kas. De module geeft verdieping van de basiskennis over kastechniek. Tijdens de module leer je hoe je groot de ...
help
DaglichtKas maakt ambities waar [Video]
2014
Bij Ter Laak Orchids in Wateringen werd dit jaar de eerste DaglichtKas gebouwd. Feije de Zwart van Wageningen UR Glastuinbouw, Hans van Tilborgh van Technokas en John Barendse van Ter Laak Orchids vertellen in deze video over de ervaringen en resulta ...
help
2SaveEnergy Kas: glas én folie [Video]
2014
Bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk staat de 2SaveEnergy Kas, een nieuw kasconcept dat glas combineert met een folielaag. Onderzoeker Frank Kempkes en Arno van Deursen, directeur van Van der Valk Systemen, lichten het concept in deze video to ...
help
Kas als Energiebron - diffuus licht [Video]
Dueck, T. \ 2013
Wat is diffuus licht, wat kun je ermee, wat kost het en wat levert het op? Tom Dueck van Wageningen UR Glastuinbouw maakte samen met Tuinbouwcommunicatie een korte film waarin hij één en ander uitlegt over diffuus licht in de tuinbouw. De film is gef ...
help
Wageningen UR Greenhouse Horticulture [Video]
2013
Filmpje over Wageningen Universiteit en Research (WUR) en haar innovatief wetenschappelijk onderzoek in duurzame teelt in de glastuinbouw op het gebied van onder andere teeltsystemen, kastechniek, watergebruik, robotisering, duurzaamheid en het gebru ...
help
Video KaEb [Video]
2013
De kas als energiebron. Hoe kunnen we planten, groenten en bloemen telen met zo min mogelijk gebruik gebruik van kostbare hoogwaardige energie? Hoe doen we dat voor de plant zo effectief mogelijk? De oplossing vraagt om innovatief denken en ingrijpen ...
help
Onderzoek naar effect van LED-licht en diffuus glas in tomaat [Video]
2013
Dit project is onderdeel van het kaderprogramma Kas als Energiebron, en heeft als doelstelling 40% energie te besparen. Op dit moment zijn er 2 belangrijke ontwikkelingen in de glastuinbouw. De eerste ontwikkeling is die van diffuus glas. Diffuus lic ...
help
GreenSense, het gebruik van plantsensoren in het onderwijs [Video]
2012
Filmpje van GreenSense, over het gebruik van plantensensoren in de glastuinbouw. Sensortechnologie is een nieuwe techniek die bijdraagt aan een efficiëntere productie en meer duurzame tuinbouw. GreenSense is een GKC Kigo-project. In het kader van dit ...
help
GreenSense - fotosynthesemeter, hoe werkt het? [Video]
2012
Filmpje van GreenSense over het gebruik van een fotosynthesemeter in de glastuinbouw. GreenSense is een GKC Kigo-project. In het kader van dit project is lesmateriaal ontwikkeld voor het groene onderwijs.
help
GreenSense, meten temperatuur effecten IR camera bij een plant [Video]
2012
Filmpje van GreenSense over het meten van temperatuur effecten met een IR camera bij een plant. GreenSense is een GKC Kigo-project. In het kader van dit project is lesmateriaal ontwikkeld voor het groene onderwijs.
help
GreenSense - meetbox Hoogendoorn [Video]
2012
Filmpje van GreenSense over het gebruik van een meetbox. GreenSense is een GKC Kigo-project. In het kader van dit project is lesmateriaal ontwikkeld voor het groene onderwijs.
help
GreenSense - par licht [Video]
2012
Filmpje van GreenSense over het gebruik van par licht. GreenSense is een GKC Kigo-project. In het kader van dit project is lesmateriaal ontwikkeld voor het groene onderwijs.
help
GreenSense, het gebruik van de planttemperatuursensor bij Klondike Gardens [Video]
2012
Filmpje van GreenSense over het gebruik van planttemperatuursensor bij Klindike Gardens. GreenSense is een GKC Kigo-project. In het kader van dit project is lesmateriaal ontwikkeld voor het groene onderwijs.
help
GreenSense, de werking van de humiport [Video]
2012
Filmpje van GreenSense over de werking van de humiport. GreenSense is een GKC Kigo-project. In het kader van dit project is lesmateriaal ontwikkeld voor het groene onderwijs.
help
Het Nieuwe Telen [Video]
Kas als Energiebron \ 2012
Film over Het Nieuwe Telen. Waar moeten telers aan denken willen ze starten met Het Nieuwe Telen (HNT). Is het moeilijk om te starten met HNT? Kun je zonder investeringen te doen HNT toepassen in je bedrijf. Antwoord op deze vragen en meer informatie ...
help
Kweek [Video]
2011
Filmpje over een innovatieve sierplantenkwekerij waar het productieproces geheel geautomatiseerd is.
help
Kas als energiebron: Arie de Gelder [Video]
2010
Tijdens het Energiek2020.nu Event sprak KAS TV met enkele betrokkenen over de vorderingen binnen Kas als Energiebron en de doelstellingen voor 2010. Vandaag aan het woord: Arie de Gelder van Wageningen UR.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.