Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==302-E
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Herstructurering van het glastuinbouwgebied Huissen : een plan van aanpak voor de herstructurering van het oude glastuinbouwgebied in Huissen met een bedrijfseconomische uitwerking voor een drietal bedrijven [Studentenverslag]
Reeuwijk, P. van \ 1998
help
Energiebesparing in de glastuinbouw door financiele prikkels [Boek]
Bergen, J.A.M. van \ Ruijs, M.N.A. \ Vermeulen, P.C.M. \ 1998
help
Ontwikkelen en introduceren van een methodiek ter oplossing van klimaatverschillen in kassen [Boek]
Nijs, L. \ Berg, G.A. van den \ 1998
Het project is uitgevoerd op elf praktijkbedrijven met als gewassen: aubergine (1), komkommer (1), paprika (3), roos (2) en typen tomaat (4, van diverse typen te weten; cherry-, tussentype- en vleestomaat). Op deze bedrijven zijn metingen verricht aa ...
help
Normering van meetnauwkeurigheden van klimaatmetingen in praktijkkassen : [eindrapport] [Boek]
Berg, G.A. van den \ Ruiter, H.W. de \ 1998
In het project 'Normering van meetnauwkeurigheden van klimaatmetingen in praktijkkassen' zijn eisen opgesteld waaraan meetsystemen voor de kasklimaatregeling in praktijkkassen, zowel uit technisch als uit teelttechnisch oogpunt, zouden moeten voldoen ...
help
Ontwikkeling en demonstratie van een geintegreerd bestrijdingssysteem voor de rode luis Myzus nicotianae [Boek]
Dijken, M.J. van \ 1998
De geïntegreerde plaagbestrijding van de paprikateelt onder glas, wordt sinds 1993 verstoord door de opkomst van de rode luis, Myzus nicotianae. Deze luis is namelijk resistent tegen het selectieve chemische correctiemiddel pirimicarb en een effectie ...
help
Kas van de toekomst : samenvatting en aanbevelingen [Boek]
Bakker, J.C. \ Ammerlaan, J.C.J. \ Kool, H.D.M. \ 1998
help
Effecten van buisligging bij de teelt van tomaat : onderzoek naar verticale temperatuur- en vochtverschillen, energiegebruik en groei [Boek]
Kempkes, F.L.K. \ Braak, N.J. van de \ Bakker, J.C. \ Bloemhard, C.M.J. \ 1998
In een samenwerkingsproject van het PBG en IMAG-DLO is onderzoek uitgevoerd om de gewenste kennis te verkrijgen over de relatie tussen buistemperatuur, buisligging, energiegebruik en gewasreacties.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.